Ole! ©

Cineva, de astăzi, este buricul pământului! Pentru că a crezut în bucuria de a juca împreună. Pentru că  a ştiut să măsoare dimensiunea imposibilului. Şi pentru că are valoare. Asta e o chestie responsabilă de felul în care poţi sau nu, să scoţi capu-n lume. SPANIA este de azi cineva! A intrat în cartea de istorie, cea prăfuită, pătată şi uneori caraghios de învechită dar singura după care se alcătuiesc statistici.

SPANIA ne-a îmbrăcat privirile noastre de spărgători de seminţe frustraţi, trăitori în locul unde nu se-ntâmplă nimic în fotbal, şi nu numai, le-a îmbrăcat într-o capă roşie uşor, numai uşor umezită, în spume virile de taur. Noi chibiţii, ce să facem de-aici din est? Păi nu ştiu, poate să vorbim mai încet, cu vocea noastră subţire, că noi nu prea avem ce au taurii acolo, mai de preţ, între copitele lor atât de meseriaşe la futball….

Mă-nclin matale coană Spanio, că mi-ai arătat cum se căştigă pe teren, mare lucru!, un joc din ăsta de mondiale, şi-apoi încă unul şi-ncă unul… Îmi jelesc soarta mea de colocatar dimpreună cu tine măi Doamnă, a uniunii ce se scrie pe hârtie FIFA, da’ tu eşti acolo unde io când mă uit fac numaidecât hernie de disc! Mă gudur că ţi-a ieşit, sau ţi-a intrat, depinde de unde o iei, şi vreau şi io, că de mâine-poimâine am şi stadion, poate fac rost şi de-o autostradă gonflabilă, sau mă pun intens pe levitat, ce mai, o să fac de toate pentru glorie. Ei şi tu, nu prea am echipă, da’ ce mai contează,  că nici tu toreadoareo n-ai avut atâţia ani şi uite minune! Am io şi ceva invidie în guşa asta de scuipător de carne, că acu ceva vreme ţi-am tras-o şi noi ăştia mai săraci, într-un amical, e drept, da’ orişicât se cheamă că te-am avut, nu?  Şi-apoi tu tot latină, sânge fierbinte, din gleznă slavă Domnului, că aici, avem şi noi, nu ne plângem, ba’ aş zice că la antrenori te-am cam bate olecuţă, c-al nostru-i mai curăţel şi mai spălăţel başca că-i citit şi din clasici, cât despre a lu’ matale fă doamnă, scuză-mă că ţi-o zic mai de la obraz aşea, da-i urât cu spume bre şi burtos şi cam puriu, nu ştiu zău cum te-ai încurcat?

Şi nu te da acu’ mare şi tare campioană, că pitici de grădină cum ai alde matale pe la mijlocu’ terenului avem şi noi  destui, numa’ că ai noştri e din gips şi se sparge la fentă…

Hasta la vista măi muchacha, şi zi acuma că tot nu ne-aude nimeni, te mai bagi la un amical? Da’ pui şi CUPA pe masă! Ei draci p-aia adevărată…  Copea bre, ce, avem noi faţă de-original?

Foto: Fifa.com

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

3 comentarii pentru “Ole! ©”