Girafa maidaneză

Astăzi mi-am rearanjat programele în televizor pentru că mi-am schimbat operatorul de cablu. Și butonînd telecomanda am ținut să aranjez în așa fel programele încît TVR-ul (mamii mor!) să fie cît mai aproape de programele pe care le vizionez foarte des, adică lîngă cele porno, cu perversiuni: Realitatea, Antena 3… Și am fost atît de hotărît încît în această seară chiar am urmărit Teleenciclopedia. Tare mi-a mai fost dor de ea.

Se vorbea acolo de un loc în care oamenii trăiau foarte aproape de girafe. Da, la ei era ca cum este la noi cu cîinii, girafele erau girafe maidaneze. Da’ era cam nasol că băștinașii își cultivau tot felul se plăntoase iar girafele maidaneze făceau prăpăd. Cu toate acestea există acolo o organizație care protejează această specie (nu specia băștinași, specia girafe) și face tot posibilul ca cele două viețuitoare să viețuiască întru pace, liniște și iubire. Chiar eream curios și cu ochii cît cepele să aflu ce face această organizație ca oamenii să înțeleagă că girafele trebuiesc respectate și lăsate să pască în liniște păstăile plantate de ei. Și ce să vezi? Organizația facilita băștinașilor… ce credeți?, accesarea de credite pentru agricultură!!! Uat dă fac? Pot să zic „Uat dă fac” pe blog? Iaca că pot!

Deci hai să mă luminați la mansardă: aborigenul primește credit ca să poată planta păstăi care păstăi e de mîncare pentru gura lui și la copiii lui. Vine girafa și mănîncă păstaia iar băștinașu’ rămîne cu rata la bancă da’ lasă girafa în viață că doar a primit o facilitate. El nu girafa. Greșesc eu dacă îndrăznesc să cred că asta se numește japcă, țeapă, jaf,  clanță, muie, cioc, extorsiune… sau cum?

Uite de-aia susțin în continuare protestul „REVOLUTION! 7 DECEMBER! OUR REVOLUTION!” și de-aia îi rog pe toți cei care au depozite în bănci să și le retragă pe 7 decembrie! Consider că nu trebuie să fim părtași la un astfel de sistem. Să zicem că am fost proști, chiori sau visători pînă azi dar cînd ne apar în fața ochilor atrocitățile astea financiare chiar nu ne gîdilă nimic pe șira spinării?

[youtube JQTE43vOWTw 590 400]

{meneopol}

Dacă ți-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ți-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră și poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

3 comentarii pentru “Girafa maidaneză”