Fără minuni, doar lucruri interesante

Pioneza dintre fese a fost la prima întîlnire a blogărilor Brăileni și Gălățeni. Am fost singurul reprezentant al galațiului dar sînt convins că în curînd vor mai apărea blogări, twitter-iști sau facebook-iști (cum dracu se scrie asta?) care să-și dorească o bere cu tovarăși de breaslă.

Se pare că am fost cel mai realist în ceea ce privește această întîlnire. Dacă brăilenii aveau emoții eu am fost ferm convins că prima noastră întîlnire va fi mișto. Și chiar a fost o reușită! Meritul este 100% al brăilenilor pentru că ei sînt cei care se urnesc exemplar cînd e vorba de lucruri serioase, de acțiune.

În primul rînd sînt foarte mulțumit că la întîlnire au participat oameni din diferite sfere sociale: artiști, scriitori, profesori, jurnaliști, părinți, copii, studenți, dar cel mai fericit sînt că acolo nimeni nu era altceva decît blogăr. Am uitat de vîrstă, oraș, etnie, sex, culoare iar cine a avut ceva de spus nu s-a sfiit să-și spună părerea.

Încep cu Geo pentru că a fost o prezență discretă. Geo este o  domnișoară care încearcă să fie Miss Imperfect și nu reușește 🙂 Discretă sau nu, cînd a avut ceva de spus nu s-a sfiit să-și spună punctul de vedere. Dacă îmi amintesc bine (vîrsta ar putea să-mi umble la bibilică!) a vorbit la un moment dat de artă, desen, pictură sau ceva asemănător. În acest caz a suportat cu stoicism discuțiile culte despre politică 🙂

Am avut printre noi și un sătănel (Constantin Teodorescu) care nu a ezitat să creeze animozități, discuții precipitate dar care toate au avut rostul de a lămuri aspecte legate de blog, bloguri, blogări sau dacă blogul este o afacere ori doar plăcere (pierdere de timp spunea el). Are blog dar, vorba lui Chinezu, doar ca să-și bată joc de el. Sînt convins că dacă mai participă la 2-3 întîlniri i se va trezi pofta de scris tocmai pentru că are chiar și o nișă unde poate face valuri.

Aparent timidă scriitoarea Doina Popescu a dovedit pînă la urmă că e o femeie curajoasă dar mai ales foarte activă și plină de energie. Folosește blogul ca o prelungire a actului artistic pe care-l prestează, ca o unealtă de întîlnire cu prieteni și admiratori dar și un loc de joacă cu proprii copii, Sabrina și Ingrid (sper să nu greșesc!) ambele fete deținînd bloguri personale. Printre parașutism, pilotaj sportiv, o căsnicie care a pornit ca vîntul și care nu s-a mai oprit, copii, șoferie, scris, blog, printre toate astea zic, tipa citește bloguri dar, atenție!, nu orice blog. Adică ar cam fii timpul să scrii bine dacă vrei să fii acolo între preferații ei. Iată un motiv să devii mai bun. 🙂

Despre Paveliu Ionuț și Robert Savlovschi spun doar că ei se fac vinovați de această întîlnire. Debordează amîndoi de o energie pozitivă fantastică și cred vor fi cei care nu vor lăsa niciodată gașca să bată pasul pe loc. Inițiativa lor a urnit lucruri și oameni care pînă ieri existau într-o letargie hidoasă pentru era tehnologică în care ne aflăm. Cu atîtea instrumente la îndemînă nu ar fi păcat să așteptăm să ne bage cineva în traistă? Bravo Ionuț, bravo Robert!

Angelo Robitu, un tip tăcut și retras dar care avea mîncărici la degete, fremăta de dorul Twitter-ului (cred!). Se vede că se simte mai în largul lui în fața computerului fiind singurul care a sărit ca ars cînd am scos din geantă leptopul.
Angelo este un freelancer brăilean pe care am să încerc să-l cunosc mai pe îndelete la următoarele întîlniri. Mi-a lăsat impresia că posedă multe secrete legate de online și vreu să mă dau bine pe lîngă el poate devin și io vedetă! 🙂

Florin are o inițiativă asemănătoare cu madeingalati.ro și anume brăilablog.info Sînt convins că se vor lega colaborări interesante între cele două bloguri și că va fi distracție serioasă. Sper să încropesc un fel de parteneriat în care cele două site-uri să se sprijine profitabil.

Cosmin Păcuraru este un om legat foarte mult de presa scrisă și radio. De altfel un tip multifuncțional el astăzi lucrînd în PR la un proiect despre care am simțit că-i place tare mult.

Pato Basil este un tînăr student care preferă anonimatul. Cu timpul își va da seama că nu ne putem ascunde după coada de mătură și că orice am fi făcut în viața aceasta sînt lucruri de care nu vom putea fugi niciodată. E prea tînăr pentru fapte negative așa că-i recomand să fie fericit cu el în pielea lui și să se arate lumii așa cum este. De altfel face o treabă foarte bună pe blog și se mișcă natural cînd e vorba de promovare, în acest sens lansînd chiar în aceste zile un concurs. La mai mare, Pato!

La urmă l-am lăsat intenționat pe  Marian Sabo. Marian este primul român care a reușit să schimbe sistemul. Cum? Foarte simplu. A preferat să nu mai facă parte din el, e ieșit din rînd, a întrerupt un șir de nereguli, cercul vicios din care făcea parte și în care nu se simțea împlinit. A fost destul de bărbat să nu amintească de cît de greu ia fost să se rupă de sistem și ce sentimente l-au trecut cînd s-a trezit singur dar mi-a sugerat că oricît de greu ar fi merită orice efort. Nu este un revoluționar și nu crede în revoluții. Biserica la dezamăgit dar credința nu i-o poate lua nimeni. Are o forță interioară ce nu poate fi măsurată dar pe care o dă tuturor celor care au nevoie. Mare lucru!
Marian este de sîmbătă prietenul meu orice-ar fi, orice s-ar întîmpla!

E clar că am greșit și că am făcut probabil diferențieri nedrepte între cei prezenți acolo. E clar că unora le-am greșit numele, site-urile, i-am confundat, lucru pentru care îmi cer scuze. A fost o zi în care am întîlnit numai oameni noi și interesanți și fiecare mi-a rămas în minte cu ceva. Faptul că sîntem atît de diferiți și fiecare e dispus să ofere din ceea ce a învățat în viață mă face să cred că ne vom aduna într-o gașcă mișto. Dacă sînt blogări gălățeni care vor să-i cunoască pe cei despre care v-am vorbit să ridice două degete și promit ca următorul blogmeet să-l organizez la Galați. Toți cei despre care am vorbit sînt dispuși să vină la noi în oraș deci nu există impedimente majore. Bere să vrem că în rest… 🙂

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

14 comentarii pentru “Fără minuni, doar lucruri interesante”