Despre

 

 

Cristian Oprea

PRENUME : Cristian

NUME : OPREA
ZODIE : virgo
VÂRSTA : să zicem ca l-am pus pe 4 înainte!

Născut în:

Țara Minunilor, foarte aproape de Dunăre, la Galați, unde rădăcinile copacilor morți ies din apă tocmai pentru ca oamenii tineri să înțeleagă ceva…

Stare:

fericit în nefericire că mai pot fi sănătos printre nesănătoși.

Ambiție:

să fiu răpit la bătrânețe, de cel mai tâmpit extraterestru, căruia să-i placă poveștile mele debile, cu oameni normali într-o lume anormală.

Social:

fost căsătorit, deloc amator de reluare, motivat intens cu o viață nostimă de dansator pe sârmă, căruia i se mai ia din când în când, plasa de siguranță materială de sub vis.

Minuni:

copilul meu, unic și irepetabil, de profesie băiat, înfipt deja în gâtu’ sistemului. De învățământ.

Plăceri:

să aud inteligența, să citesc inteligența, s-o descopăr măcar sporadic, în oglindă, să pun pe hârtie nu tot ce-mi trece prin cap ci tot ce-mi trece prin suflet înainte de a-mi trece prin cap.

Crez:

în nemâncata de fund filosofie a ascetului, zidit în propria-i sihăstrie socială de propria-i forță ascensională, miraculoasă, pe care i-o dau lucrurile simple și clare.

Umor:

întotdeauna cel mai bun prieten, câteodată singurul.

Viitor:

fascinat de trecut, înglobat în prezent, curios peste măsură, de câți mârlani este nevoie pentru a deșuruba o țară/continent/planetă.
Date de contact:
EMail: [email protected]

A lu’ mneatale pă vecie dragă cetitorule,
Cristian Oprea

 

IonutSk

PRENUME: Ionuț

NUME: SKRYPNYK
ZODIE: Capricorn
VÂRSTĂ: Mereu schimbătoare, calculele după data din buletin indică momentan 45 de ani.

Născut în:

Timișoara, iar apartamentul era chiar lângă linia de cale ferată. De aceea mi-au plăcut trenurile și să călătoresc. Am tot migrat în viață pe traseul: Suceava, Rădăuți, Galați, Iași și m-am oprit (momentan) în Oradea.
Strarea civilă:

încă la prima căsătorie (așa-mi place s-o alint pe-aleasa mea cu care suntem împreună de 25 de ani și mai bine). Fiindcă-mi place să fiu înconjurat de oameni tineri, am făcut copii cât de repede (și de des) am putut. Băiatul meu are 21 de ani acum și mai am o fetiță care merge pe 15 (încă trei ani țineți-vă deoparte!)

Ocupație:

Mi-a plăcut odată vorba unui deputat care zicea că meseria de politician e cea mai bună. Dacă-ți merge, e grozav, iar dacă nu, oricând poți să scrii o carte despre cum a fost (pe el l-a călcat mașina în timpul mandatului, deci, cum ar veni, a rămas în funcție toată viața…). Așa am ajuns și eu să scriu după un șir de falimente mai mici sau mai mari. Când am avut primul contract semnat c-o editură, am venit mândru tare acasă, zicând copiilor că de-acuma pot zice la școală că tatăl lor e scriitor. Până atunci ziceau c-aș fi falit și tăietor de frunză la căței (îmi plac mult cățeii, apropos de asta, și, după experiențe temeinic repetate, am ajuns la concluzia că nu le place frunza tocată. Nici la pisici…) .

Plăceri:

Ei, da’ ce nu-mi place? Sunt un hedonist recunoscut! Motto-ul după care trăiesc este: Bucură-te, mâine va fi mai rău! Deci, sunt un optimist informat… Așa că nu prea refuz plăceri (spre disperarea nevestei).

Umor și inteligență:

N-am pic de simț al umorului! Ce-i aia? N-am înțeles niciodată! Nici prea deștept nu-s! În schimb sunt frumușel-foc! Cineva, în armată, mi-a zis că mi-ar sta bine blond. Dar, pe vremea aceea nu prea se găsea vopsea de păr. Dar, dacă vreo echipă românească de fotbal apucă s-ajungă măcar într-o finală de ceva cupă sau campionat mondial (sau chiar european), promit să-ncerc chestia cu blondul, dac-oi mai avea pe ce…

Microbist:

Nu suport fotbalul! Prefer țurca jucată de băieții din liga lu’ Mitică.

Crez:

Scriu din convingere (să n-ajung iar pierde-vară). Mai sunt convins că lumea este-n evoluție și omenirea, așa cum e ea azi, nu e decât o treaptă intermediară către alte specii care vor evolua din ea (fanii Battlestar Galactica înțeleg mai bine ce zic). Mai cred că Dumnezeu există, fiind scris în noi la nivel genetic și ne șoptește de-acolo, cerând să se nască. Unii, de-a lungul istoriei, i-au auzit glasul, dar au înțeles ce-au vrut ei. Și-au zis profeți și-au umplut lumea cu bazaconii și biserici. Un singur lucru au priceput ca lumea: omul e născător de Dumnezeu. De aceea nu văd nici un conflict între impulsul religios și cercetarea științifică. Duc în aceeași direcție și se vor întâlni, undeva, în viitor.
Da’ pân-atunci mai este! Deocamdată ne luptăm cu Bocii… cei de prin funcții și cei din noi.

Date de contact:
Email – [email protected]

IonutSk

 

Meneopol

PRENUME : Daniel

NUME : BOGDAN
ZODIE : balanță
DATA NAȘTERII : 8 octombrie 1976

Anonimat vs. responsabilitate

Am încercat să rămîn un anonim dar am ajuns la concluzia că vorbele mele nu vor avea grutate în spatele unei persoane fără… identitate. De aceea ar fi mai mult decît interesant dacă și comentariile voastre ar fi semnate, am fi o „gașcă” de oameni cu personalitate dar mai cu seamă am avea responsabilitatea părerilor noastre.

De ce scriu

Încerc să scriu idei despre care aș vrea să nu uit, stau cam prost cu memoria;

Regulament de ordine interioară

Acest blog are cîteva reguli: dacă se folosesc citate se face trimitere către sursă; citesc toate comentariile dar vor fi publicate doar cele despre care cred că merită spațiu aici; îmi rezerv dreptul de a aduce mici modificări comentariilor acolo unde gramatica sau diacriticile lipsesc; regula bunului simț trebuie aplicată de toată lumea și pentru că acest blog nu e un cîmp de luptă nu se vor accepta polemicile sau injuriile (cele din urmă, dacă le merit le și public într-o formă gen puncte puncte);

Motiv de… ” î ” din ” i „

Pentru că nu am avut nici o legătură cu „scrisul” în această viață aș vrea să fiți ceva mai îngăduitori cu stilul meu oarecum haotic. Mi-ar plăcea să trăiesc într-o lume cu reguli stricte, curate și simple de aceea am simțit întotdeauna că românia nu este țara mea. Și pentru că mă simt oarecum luat peste picior de aceste meleaguri am să-mi rezerv dreptul de a-i scrie numele aproape de fiecare dată cu litere mici, mici… La fel, mă încăpățînez și am să scriu cu ” î ” din ” i ” pentru că nu cred nici în ruptul capului că era nevoie și de o bulversare lingvistică pe lîngă celelate de ordin financiar, istoric, politic etc.

Ghinion Iliescu

Am avut neșansa să mă nasc în românia și nici faptul că sînt Gălățean nu-mi este motiv de mîndrie, orașul meu fiind condus și astăzi de o mînă de *politruci pe care îi regăsesc de cînd ma știu în toate domeniile (și nu se dau jos de-acolo nici morți), motiv pentru care orașul meu se numește și astăzi „orașul roșu” și chiar arată ca un oraș sovietic.

Către nicăieri

Cei 33 de ani ai mei nu mi-au confirmat că religia sau biserica ar avea un rol benefic în viața noastră, ba din contră, așa că vă sfătuiesc să aveți mare grijă cui vă spovediți, în cine credeți și unde cotizați. Copiii voștri au nevoie mai mare de voi decît orice zeitate așa că nu-i jertfiți pentru „dragostea” divină.

Date de contact:
YahooMessenger: Meneopol
EMail: [email protected]
Facebook: Meneopol sau grupul Pioneza dintre fese

Cu respect,

Meneopol

_________________________________________________________________________

Pentru abonare adaugă adresa de mail:Delivered by FeedBurner

Promovare

  • Pentru promovarea celor scrise pe acest site puteți folosi bannerul și codul alăturat:

banner

cu cîteva excepții fotografiile de pe blogul meu sînt de la  www.sxc.hu

34 comentarii pentru “Despre”