Zîmbetul perfect doar la televizor

Am urmărit o emisiune cu tentă medi… sau, mai bine zis, cu rămăşiţe medicale. Emisiunea a pus pe tapet problema dentiţiei juniorilor. O doamnă pentru care am un respect deosebit pentru frumuseţea, stilul şi eleganţa prestate în faţa camerelor de luat vederi, mă informează că peste 70% dintre copii au maxilarul prea mic. Tot emisiunea respectivă ne mai informează că în cea mai mare parte a cazurilor maxilarul nu este pregătit pentru dantura definitivă

Nu am tratat niciodată cu prea mare încredere emisiunile posturilor comerciale de televiziune dar în acest caz fiind vorba de sănătate trebuie să cernem şi să discernem puţintel. Ştiu că doamna despre care vorbesc ceva mai sus este medic geriatru şi doctor în ştiinţe medicale, tocmai de aceea îmi permit să fac puţină băşcălie despre datele relatate în emisiunea cu pricina.

Oricîte diplome ar avea doamna noi ştim cum se fabrică acestea pentru că ştim în ce ţară trăim. Dar să lăsăm amănuntele şi să discutăm pe marginea temei propuse.

Sîntem cu toţii deacord că pe cît de complex este corpul uman pe atît de perfect este el. Nu cred că medicina va reuşi vreodată să descifreze acest mecanism din simplul motiv că acesta se modifică şi se adaptează ceva mai repede decît ar putea mintea umană să calculeze. De aceea mi se pare jignitor la adresa acestui mecanism perfect să spui că nu e pregătit sau că doar intervenind medical el se va dezvolta armonios!

Aş întreba toţi balamuţii cu aere de specialişti care şi-au scuipat părerea în această emisiune cînd şi-au controlat conştient ultima oară bătăile inimii. Sau cînd a fost ultima oară cînd şi-au controlat respiraţia conştient în timpul somnului. Răspunsul e simplu: niciodată! Deci de unde statistica asta care zice că 70% dintre corpurile umane de pe planetă au probleme cu maxilarul? Ce vă dă dreptul să afirmaţi despre corpul uman că nu este pregătit?

Din emisiunea respectivă nu pot decît să trag concluzia că… e cool să treci pe la dentist pentru că aşa zice la televizor, e şi mai cool să porţi proteză de îndreptare a dinţilor şi că dacă ai dinţii strîmbi eşti… bolnav, nasol, praf, urît, gunoi, zero…

Doamna Cuzino, sînteţi frumoasă, aveţi stil, eleganţă dar… nu avem nevoie de medici frumoşi în cabinete îmbîcsite de lux. După cum vedeţi, astăzi cabinetele medicale încep să arate mai bine decît strada pe care îşi au sediul iar populaţia este din ce în ce mai bolnavă. Ce concluzie trageţi de aici? Nu cumva medicina a devenit un fel de salon exclusivist? La ce bun un trup perfect dacă mintea nu circulă? Ca medic mi se pare că sînteţi prea superficială cînd vorbiţi despre corpul omenesc iar perfecţiunea despre care amintiţi cu patimă în emisiunea dumneavoastră, fie că e vorba de sîni, dinţi, păr, fese, muşchi etc.  nu are legătură cu sănătatea.

Deci… sănătate!

foto: protv.ro

 

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

5 comentarii pentru “Zîmbetul perfect doar la televizor”