WikiLeaks România are surse

Aşa nu!

Probabil vremurile dar cel mai probabil goana nebună a oamenilor după răzbunare şi scandal a făcut să apară neterminaţiuni ale presei care înveninează spiritele neavînd o menire serioasă pe această lume. Printre aceste publicaţii se află Wikileaks de românia. Ca să nu lungim povestea vreau doar să subliniez că una din sursele de bază ale acestei publicaţii este Ziarul Tricolorul. Păi dacă şi Vadim a ajuns o sursă de încredere înseamnă că chiar se va schimba axa pămîntului şi că 2012 va fi… un nou început.

Wikileaks probabil are treburi ceva mai importante pe unde îşi desfăşoară activitatea uitînd să dea puţină atenţie suratelor din trust dar le garantez că sînt bloguri ceva mai credibile decît panarama lor românească. Uneori mă întreb cît balast mai poate duce internetul pe umerii lui…

Izmene pe sîrmă avem!

Un amic administrează un blog care cel puţin din punct de vedere grafic şi al bunului simţ arată mai bine. Cu toate acestea înclinaţiile sînt asemănătoare şi nu i-am ascuns că e bine să demolăm dar numai atunci cînd ştim sigur că putem pune ceva în loc. Avem experienţa revoluţiei din ’89 cînd ne-am trezit că ne-a fost furată, că un Iliescu &Co. a făcut ce a învăţat el la şcoală că trebuie făcut cu o ţară. Eu propun să venim cu soluţia şi mai apoi să-i arătăm cu degetul pe hoţi, cam aşa văd eu lucrurile. Bălăcăreală de-asta vadimistă, lături aruncate la nimereală sau păreri formate citind două titluri de ziar fac să bulverseze mai tare omul care are nevoie de informaţie dar nu ştie unde să o caute. Pînă la urmă ar fi bine să primeze interesul general iar Wikileaks de românia este departe de a servi citiorii. E adevărat că afacerea în sine e profitabilă aşa cum sînt profitabile emisiunile de ştiri care găzduiesc zi de zi izmenele columbeanului sau ale pepelui.

Preţul fericirii

Din nefericire cititorii încă nu înţeleg că din toată povestea ei sînt cei care plătesc extrem de scump aceste resturi şi frînturi de informaţii. Să nu trăim cu impresia că am făcut o afacere trăznet achiziţionînd pe doi lei un pachet de programe tv care ne terfelesc inteligenţa cu emisiunile informative sau un internet care merge bine dar din care ne adăpăm ca bovinele. Site-urile de pe internet şi presa în general au obligaţia morală de a fi cinstite dar cititorii au obligaţia de a fi deştepţi. Dacă primii se pot eschiva ceilalţi la prima ratare pot intra într-o derivă totală.

Nu susţin Wikileaks România pentru că nu sînt profesionişti, nu informează, nu fac anchetă, nu fac presă, nu fac calitate, nu aduc nimic nou sau bun, demolează şi nu construiesc. Cum dracu frate să foloseşti ca sursă Ziarul Tricolorul!?!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

6 comentarii pentru “WikiLeaks România are surse”