Vrie

Devine din ce în ce mai limpede că nu mai avem ce aștepta de la actuala clasă politică. Este complet depășită de situație și nu e nici în stare și nici dispusă ca să facă ceva coerent. Pur și simplu, onoraților politicieni, încă le e bine așa! Oricât de gol ar fi sacul visteriei, tot se mai găsește ceva și e, oricum, mai bine decât să aibă viața unui privat! Și de ce-ar fi asta de mirare atunci când distinșii domni nu sunt altceva decât niște oameni oarecare care s-au învârtit ceva mai bine, ca să fie trecuți pe niște liste de partid. Niște neica nimeni care fac politică după ureche, lăutărește. Măcar de-ar avea o coloană vertebrală și niscai principii după care să se conducă. Se pare că singurul principiu valabil este „să-mi fie mie bine” și, eventual „după mine, potopul!”.

E limpede că nici nu vor să-nvețe ceva din lecția dureroasă a crizei actuale! Ca un vraci absurd, fac pase hipnotice pe sticlă, hipnotizând poporul și-așteptând ca buba să treacă de la sine. Iar ei să revină la „business as usual”, adică să mulgă iar banul public, ca-n bunele zile de-odinioară. Prea nu se-aude absolut nici un discurs sănătos de la niciunul! Prea se-ascund în spatele disciplinei de partid, care, de frică să nu cumva să voteze iar aiurea, nu-i mai lasă să voteze deloc!

Aleșii nației au devenit profesioniști în părăsit sala de dezbateri, în numărarea din trei în douășcinci și-n votat după semne. Au devenit niște zombi fără chip și fără vreo opinie personală. Sunt lachei de lux ai câtorva cu mușchii mai mari, iar țara a ajuns un soi de neo-colonie.

Aproape că-ți dorești ca Românica să intre-n gard, ca ultimă soluție de-a scăpa de căpușăreala acestor politicieni. Doar un faliment național i-ar mai trezi la realitate pe români, cu reprezentanții lor cu tot!

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

1 comentariu pentru “Vrie”