Venitul minim garantat

Am stat de vorbă cu un nene care nene era de la ţară şi care să tot fi avut în spate vo 30-35 ani. Băiat tînăr, voinic, în putere, isteţ foc şi cu bune maniere. Mi s-a plîns cum că primarul din comună, pe perioada verii trecute, i-a înjumătăţit venitul minim garantat şi că el încearcă să-l dea în judecată pentru că ştie el că banii respectivi au intrat în buzunarul primarului, că prin comună nu se vede nici o investiţie. Cică i se pun piedici pe la tribunal (mafia e mare, zice el!) şi cică nimeni nu vrea să meargă pe fir ca să vadă unde-s banii, dreptul lui. Şi încă ceva: toţi sînt hoţi! Pornind de la primar şi politicieni pînă la justiţie.

Hai să vă spun cum văd eu problema.

Un nene în floarea vîrstei, voinic şi cu nişte mîini ce ar putea reconstrui românia de la zero, stă acasă şi primeşte de la nişte instituţii ale statului bani să trăiască liniştit în cătunul lui. Ştiu sigur că el înţelege provenienţa acelor bani şi că  nu i se cuvin dar preferă să fie părtaş la acestă jecmănire, ba chiar să afirme că e un drept ce i se cuvine.
El acuză primarul de furt şi mă îndeamnă să merg pe firul banilor ca să văd unde dispar. Eu vă propun în schimb să mergem invers, să descoperim de unde vin banii.

Părerea mea este că banii sînt luaţi nedrept de la IMM-uri pentru că, spre exemplu, un Vîntu, Patriciu, Columbeanu, Ţiriac etc. îşi spală averile prin fel şi fel de ischibiţii financiare pe cînd un simplu IMM trebuie să se supună impozitelor împovărătoare şi nedrepte ale Statului. Pentru că e mic şi bea lăptic! Aici vorbesc din proprie experienţă că doar patron mă numesc. Banii mai sînt luaţi, la fel de nedrept, din impozitarea veniturilor salariaţilor acestor IMM-uri, oamenii care astăzi ţin românia în spate. Nu că ei ar supravieţui cu salariile lor mizerabile. Şi aici vă vorbesc tot din proprie experienţă că doar mis singurul angajat de la firma mea şi uneori îmi vine să mă dau afară şi să nu mă mai văd nici în oglindă. Aşadar statul bagă adînc mîna în buzunarul meu sărac şi îi dă unui tip care nu vrea să muncească. Dacă eu nu sînt deacord cu acestă măsură populistă acesta nu se cheamă furt? Ba da! Iar hoţii sînt trei la număr: unul este statul care-mi bagă mîna în buzunar, celălalt este ţăranul (cel de mai sus care striga „hoţii!”) pentru că acceptă aceşti bani deci este complice. Şi mai apoi primarul, ultima verigă care face şi desface de unflătură, prin tertipuri acceptate de justiţie, ca banii furaţi de stat să dispară undeva… în neant.

Aşa că atunci cînd eu fac pipi, la figurat vorbind, pe instituţiile statului să ştiţi că o fac conştient şi cu responsabilitate şi că mi-aş dori din suflet să o fac chiar la propriu! Se aude acolo în spate?

Pe nenea respectiv l-am trimis pe firul banilor să vadă de unde vin şi i-am zis că dacă el descoperă sacul fără fund de unde se adapă atunci va descoperi unde sînt banii furaţi de primar dar mai ales cine sînt hoţii.

{meneopol}

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

7 comentarii pentru “Venitul minim garantat”