Vă provoc la boicot

Cred că a venit timpul să ies la vot

Am votat de doar două ori în toată viața mea chiar dacă am acest drept din anul 1994. Pentru asta mi-am luat-o din toate pozițiile. Prieteni, amici, rude, cunoscuți sau necunoscuți mi-au atras atenţia că greşesc. Încet, încet am început să cred și eu acest lucru. Deocamdată doar cred, nu sunt convins. Dar odată cu alegerile europarlamentare, și pentru că acestea sunt un barometru pentru scrutinul prezidențial, voi, toți cei care m-ați ocărât și judecat pentru alegerea mea din trecut, aveți misiunea și puterea de a mă convinge că am greșit. Pe 25 Mai vreau să ieșiți la urne și să vă anulați buletinele de vot. Apoi să-mi dovediți acest lucru postând pe contul meu de Facebook (în privat sau chiar pe perete) dovada foto sau video a votului vostru. În momentul în care am adunat minim o sută de astfel de dovezi îmi voi anula și eu votul. Nu cele 100 de voturi nule îmi dau speranță ci faptul că 100 de cetățeni, cunoscuți sau necunoscuți, cu siguranță atrag după ei cel puțin încă pe atât. Vreau să vă simt ca o avalanșă, ca un semnal clar și hotărât către întreaga clasă politică prin care le spunem:

„Suntem cu ochii pe voi. Nu avem încredere. Nu aţi reuşit, de data asta, să ne convingeţi niciunul (partid sau persoană). Asta nu e ţara voastră, şi mai ales lumea în întregul ei nu e, sau trebuie să înceteze a fi a celor ca voi. Cine doreşte votul nostru va trebui să fie cu adevărat altfel. Dar, mai ales, oricine a ajuns la putere – orice fel de putere – fără votul nostru trebuie să ştie că relaţia dintre noi nu s-a încheiat, cum erau politicienii obişnuiţi, la urne. Dimpotrivă. ‘Votanţii’ conştiincioşi, cei care mai cred şi mai speră, se vor duce probabil la culcare (mulţumiţi sau nemulţumiţi, dar cu sentimentul că şi-au făcut datoria politică faţă de ţară şi ei înşişi) după 25 mai. Noi, ăştialalţi, vom rămâne treji. Iar la prima greşeală, unii dintre noi vor fi sub ferestrele voastre, pe urmele voastre, în capul vostru – oriunde aţi umbla, oriunde veţi încerca să vă ascundeţi.” – Cornel Vîlcu – „Boicot la vot

Vă provoc la boicot

Poate nu e frumos ceea ce fac prin demersul meu dar nici ce-ați făcut voi votând pe Iliescu, Constantinescu, Băsescu, Vadim, Becali, Eba, Năstase, Videanu, Oprișan, Mazăre etc. nu a fost frumos. Vă provoc la boicot ca să reparăm ce-am stricat în trecut și să repunem în drepturi societatea și cetățenii ei. Vă aștept cu interes!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply