Vă plac scandalul? Partea treilea

Vă reţin atenţia cu un demers jurnalistic care nu prea a prins în mass media românească lucru care dovedeşte că presa nu mai e presă. Nu-mi rămîne decît să sper că subiectul va prinde la publicul larg.

Am ales să mediatizez acest subiect din două motive mari şi late: pentru că acţiunea jurnalistică pusă la cale de nişte oameni curajoşi a fost impecabilă şi pentru că subiectul nu trebuie lăsat la mila întîmplării, trebuie mediatizat atent şi insistent. Dacă presa clasică doarme atunci să trîmbiţăm pe bloguri că pînă la urmă cam care-i menirea blogurilor, nu?

Iniţial am auzit despre isprava lui Mircea Sandu ca un fel de glumă, chiar de banc. Dar la cîteva zile am citit un text scris de Cosmin Maricari şi-anume Generaţia de aur redivivus. Acolo am aflat adevărata poveste din spatele „bancului” şi am înţeles că gluma nu-i chiar glumă. În mare este vorba de felul în care Mircea Sandu vinde la propriu echipa naţională de fotbal ca un patron de federaţie ce este.

Vă las să savuraţi şi să discerneţi singurei ceea ce s-a întîmplat. Reportajul este semnat de Mihai Goţiu şi publicat pe VoxPublica în două părţi (unu şi doi).

PS – Probabil tăcerea jurnaliştilor sportivi ar trebui înţeleasă, mare parte din resturile din care trăiesc (că din resturi trăiesc aceştia) sînt din fotbal, dar atitudinea presei faţă de acest subiect este condamnabilă. Despre curul lui Boc s-a putut discuta ore în şir dar pentru Mircea Sandu şi RMGC în acest context nu s-a găsit spaţiu. Îi transmit presei că dacă astăzi moare în chinuri (pentru că astăzi presa chiar moare în chinuri!) este pentru că atitudinea jurnaliştilor, indiferent sub ce mogul prestează ei, este precum capra neagră, pe cale de dispariţie.

[youtube CN29VKfELYg 580 400]

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

2 comentarii pentru “Vă plac scandalul? Partea treilea”