Tineri în luptă

Știți, era un film prin anii ’70… 🙂

Cu ceva vreme în urmă am avut plăcerea să particip la o întîlnire în offline cu oameni ce i-am cunoscut în online. Organizator a fost Kypruletz Cip (Ciprian Grigore), de altfel singura persoană dintr-o gașcă mare cu care schimbasem cîteva idei pe internet. Kyp a organizat un eveniment pe Facebook, băieții și fetele s-au adunat, s-a hotărît unde mergem și uite așa am avut ocazia să cunosc cîțiva oameni de toată isprava. Am fost impresionat de media de vîrstă care nu cred să fi trecut de 18 ani, eu  eram cel care a stricat media cu cei 2500 de ani ai mei. Mai apoi am fost impresionat de faptul că, chiar dacă nu toți se cunoșteau între ei, toți au fost deschiși, amabili, dar mai ales maturi în gesturi și discuții. Uneori mult prea maturi!

Acolo s-au discutat tot felul de chestii: pornind de la ceea ce facem pe internet, că doar el ne-a adunat într-o grămadă atît de bine organizată, pînă la istorie, literatură, politică, muzică, sport și multe altele. Dar nu asta este partea interesantă despre care vroiam să vă vorbesc. Am cunoscut acolo o gașcă mișto iar dintre ei am ales să vă povestesc despre trei mușchetari.

Anghel Mircea

– pe el ar trebui să-l cunoașteți dacă ați urmărit concursul „Leacuri băbești pentru urticarie mentală!„. Este proaspătul posesor al vîrstei de 17 ani, muncitor în clasa a X-a, cică îl inspiră Nicolae Iorga, Liviu Rebreanu iar din august 2010 activează în cadrul cenaclului literar „Cercul” despre care vorbește așa:

Ne ocupăm atât cu ceea ce înseamnă critică literară, dezbatere pe diferite subiecte, cât și redactarea revistei AVANGARDA LITERARĂ. Scopul nostru bine definit este de a extinde cultura și de a exploata potențialul literar din fiecare, folosindu-ne de colectiv. În același timp, reprezintă un mod umanist de odihnă și delectare, fiind dese discuțiile libere dintre cenacliști.

Fratemeleu alb, mai există tineri care au în existența lor un scop bine definit? Care fac critică literară și care editează reviste literare?  Tineri care exploatează potențialul literar? UAU! Despre Anghel Mircea pot să spun că este precum capra neagră: ființă rară și pe cale de dispariție! Să aveți mare grijă de el!

Andru Călin (Cosmin Alexandru)

– 20 de ani neîmpliniți, cîntător în strună de chitară (a studiat muzică clasică) și bluesman de cursă lungă. Te amețește cu Engleza Britanică, Engleza Americană, Italiană, Franceză, Rusă, Japoneză iar la sfîrșit dă cu tine de pămînt în Esperanto. Este Graphic designer la Upbeats, fondator și prășitor la D-Law. L-am întîlnit o singură dată în viața mea dar a ieșit în evidență cu un umor debordant dar care ascunde niște tristeți prea adînci pentru vîrsta posesorului. De altfel recunoaște că George Bacovia și Nichita Stănescu sînt preferații lui. Și zice cam așa:

Mă trezesc în Ceruri… Îngeri îmi cer iertare pentru absență.
Eu, în aparență afișez o aroganță alarmantă, ei m-amenință,
Eu plâng. Ea nu mă mai vede…
Acum când zic adevăr ea nu crede…
Și ce fiară… Și ce vara…Și ce mare…
Ce fiară mă mai mistuie!
Ce vară mă-nlănțuie!
În ce mare mă-ntorc să mă-nvăluie…?

Mai multe despre Cosmin aici.

Andrei Cătălin Cornescu

– 20 de primăveri la cingătoare, terminat (din temelii) Colegiul Național Vasile Alecsandri Galați, meseriaș în XHTML, CSS, PHP, ASP .NET,  SQL, JavaScript, Action Script, C#… și prin prisma acestora este coleg cu Kyp la area72.ro. Pentru detalii apăsați tasta unu!

Și ca să fie treaba treabă zilele trecute postează pe peretele de pe Facebook următorul mesaj:

Accepted at University of Edinburgh :> – now I’m happy ^^

Concluzie: frate, trăim într-o lume plină de oameni mișto iar noi ne pierdem creierii și vremea cu „Acces Direct”, „Happy Hour”, „Românii au talent”, Iri sau Monica! Numai eu am impresia că aceștia sînt niște superbăieți? S-au născut din cenușa unei societăți fără căpătîi și uite ce oameni de ispravă sînt! Cum dracu să ne bucurăm de ei dacă nu știm să-i vedem?

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

16 Responses to “Tineri în luptă”

 1. În sfârșit o întâlnire offline cu oameni din online în care nu se dezbate problema existențialistă a traficului și a lu’ social media de r$h%T.
  Și ca să completez și eu la ultimele rânduri: Acești indivizi în românica sunt pe cale de dispariție. M-aș afunda în laude către ei, dar n-am destule cuvinte. Ei (și poate eu dacă vorbim de generații) ar trebui să fie viitorul țării sper că vreodată vom șerpui printre nonvalori caracterizante pentru era asta și vom ajunge unde trebuie.

  • Sunt total perfect de acord cu tine (sper sa nu fi făcut vreun pleonasm pe acolo). Nu prea mă uit la TV, dar și când o fac, sunt oripilat. Vorba bunului nostru Andrieș: ”d-aia nu ma uit la ProTV”

   Cât despre laude, nu știu dacă e nevoie. Nu știu dacă vorbesc și în numele celorlalți menționați în articol (deși îi cunosc personal pe fiecare de câțiva buni ani), dar nu merităm laude, încă n-am ajuns acolo unde țintim. Iar când vom ajunge, nu vom face altceva decât să țintim mai sus.

  • Si totul e chiar la fel de simplu pe cum pare, trebuie sa gasesti doar oamenii potriviti;)!

 2. Foarte bine ca mai sunt asemenea oameni. Si sunt chiar mai multi. Trebuie numai sa fie un spirit unit. chiar daca 99% din romani au cultura egala cu -1 restul de 1% pot face diferenta. Bravo voua pentru o intalnire fain in offline. Noi am avut canyonsportmeet la Brasov si am cunoscut mai multi oameni, printre care si Chinezu cu care am schimbat doua vorbe 😀

 3. Cum dracu sa stim sa-i vedem daca nu ne bucuram nici de noi?

 4. Un prieten mi-a zis o povestioară foarte frumoasă și de altfel, și adevărată. E totuși lungă pentru un comentariu, însă rezum la concluzia ei: atâta timp cât cineva se roagă pentru România, ea va fi ferită de toate cataclismele posibile.

  Atâta timp cât ne cunoaștem noi, partizanii, nu poate decât să fie foarte bine. Mulțumesc foarte mult pentru atenție!

 5. Big up! Poate la urmatoarele intalniri se mareste grupu’, ce zici Andru? Suna destul de interesant si se pot forma chestii foarte sigure din astfel de intalniri.Chestii ce tin de: principii, atitudine, echilibru, arta, armonie, afaceri etc. Keep up the good work!!!

 6. Tu,prietene esti iubitor de limba romana? :)))Nu stiam ca hotărît,atît,cîţiva au forma asta gramatica,e o surpriza pentru mine..Sau vrei sa fii tu mai special?Si „misto”,”fratelemeu alb” chiar suna asa de boem in „articolul” tau..Dar punchline-ul a fost”Fratemeleu alb, mai există tineri care au în existenţa lor un scop bine definit? Care fac critică literară şi care editează reviste literare? Tineri care exploatează potenţialul literar? UAU” =)))..

  • Salut prietene!

   Îmi pare bine că ai trecut pe-aici chiar dacă trăiesc cu impresia că nu se va mai întîmpla.

   Dacă mi-ai fi dat „Bună ziua!” sau ai fi folosit orice altă formă de salut, aşa pentru o primă vizită pe un teren proprietate personală şi teren pe care nu te-a obligat nimeni să calci, poate mi-aş fi făcut speranţe că vei reveni. Dar nu, tu eşti unul din „vitejii” patriei care vezi peste tot numai duşmani, trădări, conspiraţii, greşeli gramaticale, greşeli de formulare şi alte de-astea.

   Pentru liniştirea ta: 1) nu sînt un iubitor de limba română, e prea mult spus despre un om căruia nici prin cap nu-i trece să scrie cu î din a. Dar îmi place să scriu cît de cît corect pentru a mă face înţeles. 2) Pe de altă parte cuvintele împrumutate din alte limbi le folosesc cu drag pentru a da o notă de uman textelor scrise de mine (vezi mai jos definiţia cuvîntului mişto la care faci referire). 3) Nu am pretenţia ca aceste texte să aibă titulatura de articol, hai să le lăsăm texte şi atît. 4) A doua frază este puţin alambicată pentru mine şi recunosc nu am înţeles despre ce vorbeşti acolo dar da, sînt un tip special şi asta pentru că sînt genial, fantastic, inteligent, şarmant, elegant, sexy, cool… şi modest! 🙂 5) „Fratelemeu alb” ai citit tu, eu folosesc expresia „fratemeleu alb” şi te rog să o laşi aşa că e mai cool şi… e a mea!

   Dacă am fost puţin răutăcios te rog să mă ierţi dar anonimii inteligenţi mă irită. Poate nu-ţi vine să crezi dar te mai aştept pe-aici fiindcă sînt convins că vei găsi ceva pe gustul tău, parol!

   Baftă!

   MIȘTÓ adj. invar. (Arg.) (Foarte) bun, (foarte) frumos. ♦ (Substantivat, n., în expr.) A lua (pe cineva) la mișto = a-și bate joc (de cineva), a-l ironiza. – Din țig. mišto

 7. Chiar eram curios ce o sa raspunzi..nu imi pasa cat de elegant,sexy,cool esti..ca nu sunt pe un site de matrimoniale(dar dupa cate pupincurisme le arunci „somitatilor” prezentate de tine are un usor iz).Nu esti mai cool daca ma iei cu „vitejii patriei” si „anonimi inteligenti” ma gandeam ca o persoana care a trecut de 42 de ani si o casatorie (fiindca asa scrie la info)..are replici mai acide si inteligente decat un adolescent in perioada pubertatii,dar cum ziceai si tu scuze ca sunt putin rautacios.Dar nu mai suport ipocrizia asta a artistilor si a poetilor fara doua carti citite dar cu sase limbi vorbite,dar care uita se se mai spele cand intra intr-un magazin.Si cenacluri secrete in care toti inteligentii penibili pun tara la cale,si unele persoane le ridica in slavi si se mira ca mai exista „cenaclisti”si ca restul suntem nulitati..Dar iti multumesc pentru subiectul de ras pentru ziua de azi am mai facut vreo 5 6 persoane fericite.Si in legatura cu problema anonimitatii ma gasesti pe facebook Panu Cristian :).

  • Te salut din nou!

   Departe de mine gîndul să fiu acid, de fapt acesta este un obicei al tinerilor în perioada pubertăţii, aşa ca tine. Din replica de mai sus („…si ca restul suntem nulitati..”) am tras concluzia că eşti puţin ofticat că nu se scrie şi despre tine, doar atît.

   Faptul că încă nu ai habar cu cine discuţi dovedeşte că încă nu ai catadicsit să răsfoieşti acest site şi în aceste condiţii ce crezi că-ţi dă dreptul să faci judecăţi de valoare? Revin cu rugămintea de a trece peste cîteva texte de pe-aici şi sînt convins că-ţi vei schimba părerea şi despre cei 30-40 sau 50 de ani pe care-i am şi despre persoanele care scriu aici.

   Un tînăr care are cont pe HI5 şi face pe durul nu-mi inspiră inteligenţă, cel mult teribilism, dar asta va trece cu timpul cînd vei înţelege că trebuie să faci ceva în viaţă (şi nu mă refer la un liceu particular!) ca să poţi avea pretenţii de la ceilalţi.

   Uite, dacă vrei o provocare în viaţa ta, îţi ofer o pagină (chiar mai multe) în care să dovedeşti că eşti cel puţin atît de bun pe cît te recomanzi. Iar dacă Cristi şi Ionut îmi confirmă calităţile tale atunci eu îţi prezint public scuze pentru tot ceea ce-am zis, oke? Pînă atunci rămîi anonimul desăvîrşit, un hater ca oricare altul, un nimeni cu gura mare!

   Baftă!

  • Oh, ce inteligent ești tu. Îmi cer scuze că nu te-am observat până acum.
   La fel cum a spus Meneopol, nu ești obligat să vorbești, chiar mai mult! Faptul că îți este permis să comentezi aici, nu e obligație, ci din contră, un privilegiu, la fel ca accesul la internet, dealtfel.
   Cenaclul literar ”Cercul” nu e un grup druidic sacru și secret, ci o grupare deschisă care acceptă și încurajează membri noi. Nu știu ce bolborosești tu, dar, o faci fără rost.
   Îmi plac troll-ii, dar ăia inteligenți.
   Cu, sau fără stimă, eu.

 8. Da, scuzati-mi indrazneala dar sunt managerul Upbeats ( http://facebook.com/Upbeats ) si nu avem nici un grpahic designer in echipa, avand in vedere ca eu sunt singurul care face partea asta ! Multumesc si astept modificari la textul despre Calin Andru !

  • Salut Mario!

   Am discutat cu Andru acest subiect şi mi-a spus că adevărul e undeva la mijloc. La vremea respectivă, atunci cînd apărea acest text Andru era oarecum în cărţi deci modificare textului nu este chiar necesară. Pe de altă parte dacă te deranjează acest aspect nu am nimic împotrivă să modific textul, oricum ar fi Andru rămîne pentru mine un tînăr special, inteligent, amabil şi respectuos. Calităţile lui nu vor fi şterse odată cu acea frază.

   Una peste alta nu cred că era cazul să faci atîta caz şi ar fi fost indicat să mă contactezi personal, nu trebuie să facem publică o neînţelegere între voi, nu sîntem la „Acces Direct”.

   Orice hotărîre vei lua eu o voi respecta, aştept un semn de la tine!

   • Nu e nici o neînțelegere între mine și domnul Francisco. La vremea aceea Radu B. era în tratative pt unirea NewArk cu UpBeats, sub numele de UpBeats, apoi s-a produs o, să o numim, schismă, între cele două grupuri. Textul în cauză a fost scris în perioada dintre. Îmi cer scuze pentru inconveniențe, atât față de domnul Francisco cât și cât și față de domnul Meneopol

Trackbacks/Pingbacks

 1. Avangarda Literară | Pioneza dintre fese - 11 mai 2011

  […] Anghel Mircea am mai amintit în articolul “Tineri în luptă” dar omul comite din nou ilegalităţi aşa că-l trecem la categoria wanted pentru […]