Tineri în luptă

Știți, era un film prin anii ’70… 🙂

Cu ceva vreme în urmă am avut plăcerea să particip la o întîlnire în offline cu oameni ce i-am cunoscut în online. Organizator a fost Kypruletz Cip (Ciprian Grigore), de altfel singura persoană dintr-o gașcă mare cu care schimbasem cîteva idei pe internet. Kyp a organizat un eveniment pe Facebook, băieții și fetele s-au adunat, s-a hotărît unde mergem și uite așa am avut ocazia să cunosc cîțiva oameni de toată isprava. Am fost impresionat de media de vîrstă care nu cred să fi trecut de 18 ani, eu  eram cel care a stricat media cu cei 2500 de ani ai mei. Mai apoi am fost impresionat de faptul că, chiar dacă nu toți se cunoșteau între ei, toți au fost deschiși, amabili, dar mai ales maturi în gesturi și discuții. Uneori mult prea maturi!

Acolo s-au discutat tot felul de chestii: pornind de la ceea ce facem pe internet, că doar el ne-a adunat într-o grămadă atît de bine organizată, pînă la istorie, literatură, politică, muzică, sport și multe altele. Dar nu asta este partea interesantă despre care vroiam să vă vorbesc. Am cunoscut acolo o gașcă mișto iar dintre ei am ales să vă povestesc despre trei mușchetari.

Anghel Mircea

– pe el ar trebui să-l cunoașteți dacă ați urmărit concursul „Leacuri băbești pentru urticarie mentală!„. Este proaspătul posesor al vîrstei de 17 ani, muncitor în clasa a X-a, cică îl inspiră Nicolae Iorga, Liviu Rebreanu iar din august 2010 activează în cadrul cenaclului literar „Cercul” despre care vorbește așa:

Ne ocupăm atât cu ceea ce înseamnă critică literară, dezbatere pe diferite subiecte, cât și redactarea revistei AVANGARDA LITERARĂ. Scopul nostru bine definit este de a extinde cultura și de a exploata potențialul literar din fiecare, folosindu-ne de colectiv. În același timp, reprezintă un mod umanist de odihnă și delectare, fiind dese discuțiile libere dintre cenacliști.

Fratemeleu alb, mai există tineri care au în existența lor un scop bine definit? Care fac critică literară și care editează reviste literare?  Tineri care exploatează potențialul literar? UAU! Despre Anghel Mircea pot să spun că este precum capra neagră: ființă rară și pe cale de dispariție! Să aveți mare grijă de el!

Andru Călin (Cosmin Alexandru)

– 20 de ani neîmpliniți, cîntător în strună de chitară (a studiat muzică clasică) și bluesman de cursă lungă. Te amețește cu Engleza Britanică, Engleza Americană, Italiană, Franceză, Rusă, Japoneză iar la sfîrșit dă cu tine de pămînt în Esperanto. Este Graphic designer la Upbeats, fondator și prășitor la D-Law. L-am întîlnit o singură dată în viața mea dar a ieșit în evidență cu un umor debordant dar care ascunde niște tristeți prea adînci pentru vîrsta posesorului. De altfel recunoaște că George Bacovia și Nichita Stănescu sînt preferații lui. Și zice cam așa:

Mă trezesc în Ceruri… Îngeri îmi cer iertare pentru absență.
Eu, în aparență afișez o aroganță alarmantă, ei m-amenință,
Eu plâng. Ea nu mă mai vede…
Acum când zic adevăr ea nu crede…
Și ce fiară… Și ce vara…Și ce mare…
Ce fiară mă mai mistuie!
Ce vară mă-nlănțuie!
În ce mare mă-ntorc să mă-nvăluie…?

Mai multe despre Cosmin aici.

Andrei Cătălin Cornescu

– 20 de primăveri la cingătoare, terminat (din temelii) Colegiul Național Vasile Alecsandri Galați, meseriaș în XHTML, CSS, PHP, ASP .NET,  SQL, JavaScript, Action Script, C#… și prin prisma acestora este coleg cu Kyp la area72.ro. Pentru detalii apăsați tasta unu!

Și ca să fie treaba treabă zilele trecute postează pe peretele de pe Facebook următorul mesaj:

Accepted at University of Edinburgh :> – now I’m happy ^^

Concluzie: frate, trăim într-o lume plină de oameni mișto iar noi ne pierdem creierii și vremea cu „Acces Direct”, „Happy Hour”, „Românii au talent”, Iri sau Monica! Numai eu am impresia că aceștia sînt niște superbăieți? S-au născut din cenușa unei societăți fără căpătîi și uite ce oameni de ispravă sînt! Cum dracu să ne bucurăm de ei dacă nu știm să-i vedem?

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

16 comentarii pentru “Tineri în luptă”