Sucuri.net nu e de băut

→→→ articol publicitar ←←←

Ca să fie clar de la început Sucuri.net nu face referire la nici un fel de băutură, este un fel de „serviciu medical” pentru site-uri atacate, jumulite, terfelite, murdărite, aşa cum a fost şi Pioneza dintre fese zilele acestea.

Ca să fiu mai exact Sucuri Web Integrity Monitor detectează modificările neautorizate la site-urile web, DNS, Whois şi a Certificatelor SSL. Dar să discutăm pe un caz concret şi la obiect.

Am citit zilele trecute pe blogul Web Copywriter articolul Google Cache: un audit SEO gratuit pentru site-ul tău, articol semnat de Cristina Andrei. Curios din fire am testat şi eu metoda explicată acolo şi că să vezi nenorocire, am descoperit că site-ul meu promovează tot felul de măscări, viagre şi alte de-astea. Din josul paginii se observă o grămăzoaie de link-uri care mai de care mai suculent şi fără de legătură cu Pioneza din dotare. Dar pentru că se numesc link-uri e clar că duceau undeva şi cel mai rău este că prietenul Google nu prea apreciază de-astea.

Am întrebat în stînga, am întrebat în dreapta şi prin prietenii de la WooThemes, cei care au pus pe picioare template-ul folosit acilea de faţă, am aflat de băieţii de la Sucuri.net. Aceştia au executat ce ştiu ei mai bine şi astfel am scăpat de gunoaiele adunate în subsolul paginii.

Malware (software rău intenționat) este o boală grea pe care dezvoltatorii WordPress şi creatorii de template-uri încearcă să o ţină la distanţă. Este un război urît din care facem şi noi parte, sîntem participanţi activi şi ca administratori de bloguri avem obligaţia să ne facem curăţenie în ogradă. Sincer vă spun că habar nu am cît de afectat îmi era blogul sau ce efecte produceau în WWW acele link-uri motiv pentru care am apelat la Sucuri.net. Vă recomand să începeţi săpăturile de toamnă cu o scanare de control.

Pentru toţi cei care vor să trăiască liniştiţi voi ţine undeva în sidebar două bannere care duc spre spitalul de urgenţă şi cînd aveţi palpitaţii puteţi apăsa pe ele! 🙂

Sănătate la familie şi copilaşi acasă!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

6 comentarii pentru “Sucuri.net nu e de băut”