Scuipătorul de coji de seminţe

Pfu! Ptiu!

Ce te uiţi bă? N-ai mai văzut om care mănâncă seminţe? Te crezi mai deştept?

Îţi spun eu: nu eşti!

O să-mi vii acuma să-mi fluturi vreo foaie pe care scrie ce IQ măreţ ai. O să-mi vii cu vreo diplomă de facultate. Şi? La ce-ţi folosesc alea? Crezi că se dau oamenii la o parte, să-ţi facă loc să treci fiindcă ai o hârtie tipărită? Ei, aşi!

Ai citit o grămadă de cărţi şi eşti mult mai conştient de problemele lumii. Nasol, ce să-ţi zic! În timp ce tu nu mai poţi dormi de griji şi de ce-o să fie, eu dorm ca un prunc, mai ales după ce rad câteva beri.

Voi ăştia, deştepţi, îmi păreţi ca ăia din povestea cu drobul de sare. Vă panicaţi că lumea-i anapoda, că atârnăm de-un fir, că ce-o să vină, că ceva trebuie făcut, da’, la o adică, nu sunteţi în stare să faceţi ceva sau să veniţi cu vreo soluţie. Păi dacă ştiaţi ce-i de făcut, de ce-a ajuns lumea unde-a ajuns? Hai, mai scuteşte-mă! Eşti la fel de habarnist ca mine! Eşti doar unul care a aflat câte lucruri nu ştie! Mulţam!

Strâmbi din nas că-njur arbitrul. Da, sunt slobod la gură. Nu ţin în mine, ca alţii ca tine, lăsându-se călcat în picioare de şefi, nevastă şi alţi barosani. Şi de ce-o faci? Ca să obţii un ciolan mai bun de ros. Adică, pentru mălai, cum ar veni! Şi mă dispreţuieşti pe mine că-s materialist şi-s cu lanţu’ de gât şi cu ghiulu-n de’şt. Măcar eu sunt pe faţă! Vreau să fluier, fluier! Vreau să-njur, înjur!

Şi pişc chelneriţele de fund şi le vorbesc porcos. Da, şi chiar le tăvălesc pe mai multe decât ai putea crede. Zici că gagicile astea-s urâte şi vulgare. Şi? Te-ai uitat cum arată nevestele oamenilor bogaţi, după câţiva ani? Numai rânjet şi fiere! Cu ce-s mai bune? Au pedigri? Aşi! Tot dotările alea esenţiale au, dar au mai multe fiţe şi nu se mai tăvălesc aşa.. Au demnitate! Ia zii, te mai lasă cucoana ta să te-apropii de ea? Ai roşit, ai? Ia arată palma, să văd cât ţi-e de roasă! De la lucru, zici?… Şi voi tot la curve mergeţi, doar c-ale voastre-s mult mai scumpe.

Te uiţi c-ascult manele? Normal c-ascult! Ascult ce-mi place! Ştiu eu că şi la de-alde voi vă ţâţâie curu’ când auziţi câte-o manea, şi-aţi sări pe masă să dansaţi şi să chiuiţi, da’ n-o faceţi! Aveţi ştaif şi nu se cade! Tu ce muzică asculţi? Aaa! Nu mai ai vreme s-asculţi muzică! Lucrezi de dimineaţă până seara? Bravo! Bine faci! Asta-i o viaţă grozavă, da’ să nu vii-ntr-o zi să-mi spui că te-ai privit în oglindă şi nu te-ai mai recunoscut şi te-ai întrebat când a trecut viaţa, sau că nevestei i s-a-ngreţoşat de tine ş-a fugit la altu’ cu toţi banii tăi!

Aşa că, ia fă tu din diploma aia a ta un cornet şi ia de-aici nişte seminţe. E bune! Are vitamine şi e eftine!

Vezi că iar a furat arbitru! Cic-a fost ofside! A fost pe naiba! Da’ şi el tre’ să trăiască şi să pună ceva pe masă, nu?

Huo! Ne credeţi proşti?! UuuEeee!

Ptiu!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

5 comentarii pentru “Scuipătorul de coji de seminţe”