Șaradele Terrei ©

Ce pot să-ți adaug despre mine, despre lucrurile care mă-nconjoară?

Patul, pereții, cărțile, podeaua, câte-un zgomot de-afară, poate și dinăuntru… Iată zic, un om ce nu va face mare rahat în viață atât timp cât se va lăsa stăpânit de emoții!

În fața casei, un cerșetor mi-a-ntins mâna. Am scos din buzunar o bancnotă și i-am dat-o. El a sărutat banii și eu l-am oprit să nu înceapă să se roage lui Dumnezeu pentru bunăstarea mea.

Aveam o mie de alte lucruri la care să mă gândesc. Copil, școala pentru întrebări a copilului, familia, propria-mi sănătate, ceasurile scurte și vesele devenite juxtapuneri lungi și triste, două perechi de pantaloni, trei cămăși și-un cappuccino pe zi.

Și tu, (da,da,tu!) și eu și el, cred că născocim plimbări ca să fim văzuți, confirmați și pizmuiți. Ridicăm din fiecare câte-un cort de campanie și-așteptăm.  Așteptăm să aibă nevoie cineva să se-adăpostească…

În Botswana, unul din trei cetățeni, cu vârsta cuprinsă între 15 si 49 de ani, este infectat cu virusul HIV. Și totuși, acolo economiile se țin în pula…

La Ajonta, lângă Mumbai, există niște picturi rupestre care luminate electric sunt lipsite de profunzime. În întuneric însă, ele au o lumină proprie și par a fi sculptate ca niște basorielefuri.

Mall-ul din Washington D.C. este de 1,4 ori mai mare decât întreaga suprafață a Vaticanului.

Există 11 țări în care o femeie naște în medie, cel puțin 6 copii. Zece din ele sunt în Africa.

Insularii din strâmtoarea Torres, o chestie de 150 km lățime între Queensland și Noua Guinee, sunt deținătorii unui instrument ciudat numit booya.  Acest obiect este format dintr-o piatră rotundă inserată în cavitatea unui băț lung de bambus. Când un Mare-Șef înalță sceptru’ ăsta spre cer, izbucnește din el un soi de tunet însoțit de-o fosforescență gris-bleu. Lumina răspândită de piatră este rece și atât de puternică încât toți cei aflați în jur par nimbați.

Suedez sau olandez dacă ești, ai cele mai multe șanse ca, la bătrânețe, să ajungi într-un azil de bătrâni. Dacă ești japonez, ai șanse foarte mari să îți petreci oasele cariate în aceeași casă cu proprii tăi copii. Dacă ești român…

Andorra este statul în care șomajul este 0%. Tot în Andorra nu există niciun post de televiziune.

În India s-a descoperit un schelet care deține o radioactivitate de 50 de ori superioară gradului mijlociu cunoscut în prezent.

Luxemburg  și Taiwan sunt singurele locuri de pe pământ în care numărul telefoanelor mobile îl depășește pe cel al locuitorilor.

Prin Elveția, o persoană cu un salariu mediu trebuie să muncească 102 minute pentru a-și permite un kilogram de carne. Însă, aceeași persoană trebuie să muncească doar 14 ore pentru a-și putea cumpăra un frigider în care să țină carnea.

S-au găsit în Ecuador, ornamente de platină datând din timpuri străvechi. Bineînțeles că indigenii sud-americani aveau mult habar pentru a produce acele 1770 grade necesare topirii metalului.

Cei din Zambia nu trăiesc s-apuce vârsta de 40 de ani.

Mergeți în Groenlanda! Pentru fiecare groenlandez există peste 38 de kilometri pătrați de teren.

Nauru, Tokelau și Sahara Vestică sunt singurele state care nu au o capitală.

Într-o veche scriere chineză, se spune că împăratul Tsin Shi avea o oglindă care putea lumina oasele capului. Raze X în China anului 206 î.e.n.??

Ai de 66 de ori mai multe șanse să fii dat in judecată în Statele Unite ale Americii decât în Franța, de exemplu.

72% dintre cetățenii din Mali câștigă mai puțin de 1 dolar american pe zi.

Ariciul australian este în același timp mamifer, reptilă și pasăre.

Patronii unei echipe de fotbal din Mexic i-au dat afară pe antrenori și nu au pus alții în loc. Acum fanii sunt lăsați să facă echipa și chiar nu le merge rău.

Dacă păpușa Barbie ar fi în viață, dimensiunile ei s-ar numi: 39-29-33.

Ne naștem cu 300 de oase, dar când devenim adulți nu mai avem decât 206.

În vechi morminte din Egipt dar și pe locurile fostului Imperiu Mayaș s-au găsit în maxilarele unor schelete obturații de canal și coroane dentare din aliaje necunoscute.

Stomacul uman trebuie să creeze un nou strat de mucus la fiecare 2 săptămâni, altfel se va digera pe el însuși.

Replica cea mai des folosită în filme este let’s get the fuck outta here.

Nici măcar restaurantele McDonald’s nu au scăpat xeroxului chinezesc. Ele au împânzit țara sub numele  Mcdnoalds.

Zice-se că-n Zambia s-a gãsit un craniu datând de acum 40 000 de ani, perforat în partea stângă iar pe dreapta osul fiind complet sfărâmat. Orificiul din stânga e perfect rotund. Situația acestui craniu este similară cu aceea a unui om împușcat în tâmplă.

Gura statuii Libertãții are 1 metru lățime…

Copiii noștri se nasc fără rotule.

Pe lângă orășelul algerian Sidi-Bel-Abbes există un lac a cărui apă poate fi uzitată la scris ca oricare cerneală. Calitatea apei din acest lac este asigurată de cele două râuri care se varsă în el, unul bogat în săruri de fier, iar celălalt conținând produse de putrefacție vegetală. Din amestecul lor rezultă o soluție care îndeplinește toate calitățile cernelei, fiind destul de bună pentru scris în condiții normale. Scrisul cu această cerneală nu se șterge, nu pătează și este foarte vizibil.

În nici un casino din lume nu există ceasuri sau ferestre.

Dacă vrei să pronunți alfabetul fără să-ți miști buzele sau limba, toate literele vor suna la fel.

….Văzându-mă tăcut, țeapăn, lipit de perete, Terra s-a gândit poate că între noi s-a petrecut ceva mai mult decât pieptănatul excesiv cu degetele al părului de pe pungă.

Cum ziceam, sunt un individ ce nu va face mare rahat în viață atât timp cât se va lăsa stăpânit de emoții.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

3 comentarii pentru “Șaradele Terrei ©”