Romania, Land of the obvious choice

Ne avertizează Mugur Isărescu despre faptul că ne paşte o invazie de capital străin. Zice că demult n-a văzut dumnealui un asemenea aflux de semnale pozitive la adresa României. Că viitor de aur ţara noastră are!

Acum, la drept vorbind, stând strâmb şi judecând drept, România are un număr de atuuri care-o singularizează printre ţările candidate la o investiţie străină. Şi anume:

  • Întreaga strategie a României se bazează pe investiţii străine, ceea ce înseamnă că un potenţial investitor va fi primit cu braţele deschise, ca un salvator naţional.
  • Nivelul salariilor este cel mai mic din UE şi cu tendinţe de-a rămâne aşa şi în continuare.
  • Legislaţia privind angajările a devenit mai flexibilă, oferind mai multe pârghii angajatorului.
  • Ştii cu cine stai de vorbă! România este condusă de o clică de politicieni cu care este relativ simplu să te înţelegi, indiferent de apartenenţa politică, ceea ce asigură stabilitate pe termen scurt şi mediu. Indiferent ce se va întâmpla la alegeri, pleacă ai noştri, vin ai noştri!
  • Argumentele cu care convingi politicienii români sunt simple, palpabile şi pe termen scurt. Nu-ţi cere nimeni angajamente cu privire la investiţii pt. protecţia mediului, protecţia socială şi alte asemenea prostii cu care-i plină Europa.
  • Nici sistemul juridic nu te sperie cu răspunderea faţă de actele tale. Dacă faci vreun pocinog, nu-i mare lucru! Se rezolvă din mers cu două-trei telefoane şi câteva plicuri. Cel mai mare rău pe care-l poţi păţi este o plimbare cu brăţări la mână, după care totul este, fain-frumos, dat uitării.
  • Şi nu în ultimul rând, România e locuită de un popor care îndură orice, fără să crâcnească. Cu excepţia câtorva bugetari, nimeni nu iese în stradă, indiferent ce s-ar întâmpla. Asta este, de altfel, cea mai bună garanţie că investitorul îşi va putea vedea liniştit de treabă în România.


Nu ştiu, zău, ce-ar putea să-şi dorească mai mult un investitor străin.

Aşa că, ştie Isărescu ce vorbeşte!

foto prima pagină: World Changed
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

3 comentarii pentru “Romania, Land of the obvious choice”