Respect ©

Zăcea tolănită în farfuria privirilor lui. Avea umeri rotunzi, reci, de porţelan chinezesc. Avea şi un surâs îngheţat pe buze. El îi oferea, în fiecare dimineaţă, un alt război de pleoape. O atingea în fugă cu gândul, temându-se să nu-i muşte verticalitatea. O simţea grăbită, gata de drum. Un drum lung. Ştia că întorcând capul, ea îl va convinge. O iubea temător, în şoaptă, de foarte mult timp. Îi învăţase toate mişcările, le ştia şi le repeta mecanic, în minte…

De ce nu mă laşi la tine-n suflet? De ce?, îl întrebase ea, acum câteva zile, văzându-l cum se chinuia cu o tuse rebelă, de personalitate. Ce rost are să investeşti atât, într-un trup care nu ştie să mai asculte de tine, ci de mine?

Cum să te conving că trebuie să te laşi îmbrăţişat, că e în firea lucrurilor, că altfel, uită-te şi tu, nu se poate!

El îşi întorcea obraznic sentimentele, negativ, absurd, scrâşnind din restul de autoritate rămas cine ştie cum. Sudoarea mângâierilor ei îi deschidea plăceri înspăimântătoare, necunoscute! Dar îi făcea bine s-o afle în preajmă.

Fusese de când se ştia, un aplecat purtător de cruce. Viaţa-i zăpăcise simţurile şi-l controlase sever la glezne. N-avea întâmplări de povestit pentru că i le risipise metodic uitarea. Îşi stricase amintirile cu furia nepotolită pe care ţi-o dau anii. Ce păcat că tocmai acum, când se-ndrăgostea cu adevărat, limitele îl strângeau ca într-o menghină. Dar nu suporta să fie luat de sus.

Mi-ai spus ce însemn pentru tine, îmi spui asta de multă vreme, în regulă, am înţeles. Dar lasă-mă să hotărăsc eu! Nu-mi intra în carne şi în minte ca un apropiat al casei. Că nu eşti. Încă! Nu-mi insulta şi bruma de stimuli care mi-a mai rămas!

– Dar oricum va trebui să părăsim amândoi încăperea. Iar tu ştii asta. Şi MOARTEA îşi întinse braţele spre el…

Ştiu, nu ştiu, asta mai puţin contează! Aici e vorba de bun simţ, ce naiba! Ia ieşi tu afară şi mai intră odată! Da, da, frumos, civilizat, baţi la uşă şi aştepţi până-ţi dau eu voie! Ei drăcia-dracului, că mă iei, mă iei, asta e, dar măcar să mă respecţi!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

3 comentarii pentru “Respect ©”