Raed sictir, revoluţ sictir…

Dacă ar fi să mă întrebi (ştiu că nu o vei face dar să zicem că mă întrebi!) ce părere am despre cele întîmplate în ultimile zile aş zice că ceva, ceva tot a fost. Numai faptul că pedelicii şi uselicii au simţit pe şira spinării opinia sinceră a populimii tot înseamnă ceva. Nu pot să cred că puliticienii, din orice stînă ar face ei parte, nu şi-au imaginat măcar un molotov la drum de seară şuierînd agale pe la ureche…

Cît despre Raed şi smurdeala lui… Nu ştiu cum a fost cu celelalte răscoale rumâneşti dar revoluţia de la 1989 şi răscoala de zilele acestea au un numitor comun: faptul că le-au stîrnit străinii, un ungur şi un… sirian? Deci e clar, noi avem nevoie de pornire străină! Debea aştept o pornitoare nemţească, atunci clar facem ordine!
Dar să nu ne îndepărtăm de smurdeala lui Raed, sămînţa discordiei între politruci şi băieţii deştepţi. Am trăit mereu cu impresia că acest serviciu este cam… anapoda. Adică mi se pare cam ciudat ca statul să bage bănuţi într-un biznis privat oricît de necesar ar fi el. Dacă popolaţia simte nevoia unui serviciu privat scoate bănuţi din buzunarul propriu şi serveşte că e marfă pentru toată lumea dar cînd popolaţia plăteşte fără să fie întrebată… cam sună a băieţi deştepţi prin preajmă.

Cu cîteva săptămîni în urmă, la o petrecere, am avut ocazia să discut cu cineva de la serviciul de Ambulanţă. Cinevaul meu mi s-a arătat foarte revoltat de faptul că Ambulanţa face serviciile grele şi murdare iar Smurdul e un fel de vedetă care apare la culegerea laurilor. În plus toate şuturile în fund legate de întîrzierea maşinilor salvatoare le primeşte Ambulanţa chiar dacă acest serviciu, zice el, a fost lăsat de izbelişte: investiţii nema, salarii nema, măciuci dn toate părţile!

Dar să lăsăm Ambulanţa cu ale ei şi să revenim la seviciul profesionist SMURD. Citeam zilele acestea, pe un alt blog, componenţa primului 11 al echipei cîştigătoare. Iată despre ce e vorba:

Consiliul director Fundaţia pentru SMURD

  • Dl. Dr. Raed ARAFAT, Preşedintele Consiliului director
  • Dl. General locotenent Vladimir SECARĂ, Vice-preşedintele Consiliului director, Inspector General, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
  • Dl. Adrian DITA, Director Corporate Affairs, IRS Management Group
  • Dl. Frank HAJDINJAK, Director General, E.ON România
  • Dl. Emil HUREZEANU, Scriitor, publicist şi reputat analist politic
  • Dna. Mihaela RADULESCU, Realizatoare şi moderatoare consacrată de emisiuni de radio şi televiziune
  • Dl. Alex ŞERBAN, Senior Partner, Şerban & Musneci Associates
  • Dl. Radu TUDOR, Editorialist, analist pe probleme militare „Jurnalul Naţional”

Sursa: Cealaltă miză a domnului Arafat, un text de lucaman

Dar lăsînd şi aceste amănunte să amănunţească în legea lor eu zic că huna peste hailantă ieşirea în stradă a fost mai mult decît necesară.  Am aflat şi noi părerea lui Becali despre acest popor, am văzut ce fel se mişcă tomfiştii, ne-am amuzat pînă la lacrimi alături de presa centrală şi multe, multe altele. Deci… viaţa e frumos!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

4 comentarii pentru “Raed sictir, revoluţ sictir…”