Printre bloguri

Am descoperit două iniţiative interesante peste care nu am putut trece indiferent. Una se potriveşte mănuşă vremurilor în care trăim şi are legătură cu capacitatea noastră de a da de la noi iar cealaltă e o unealtă pentru cititori şi căutători de scrieri, un site de recenzii cărţi dar nu numai atît.

LucruriGratis este o idee mişto şi cred că foarte bine pusă în practică. E un fel de portal de donatori. Te înregistrezi, cauţi prin gospodărie lucruri bune dar pe care nu le foloseşti şi le pui la bătaie. Muşterii se găsesc pentru orice. Pe-afară se poartă chestiile astea de foarte mult timp, noi sîntem ceva mai cu simţul proprietăţii, dar învăţăm repede. Am descoperit acolo şi o leapşă dedicată blogărilor.
Aş recomanda o schimbare de template, ceva mai sobru ca să inspire ordine şi disciplină, corectitudine, eleganţă… chestii de-astea de te îndeamnă la donat! 🙂 Şi ar mai fi ceva legat de hosting, am impresia că se încarcă foarte greu. Ar fi păcat să eşueze proiectul din cauze tehnice, nu?

1 CartepeSăptămână este o altă iniţiativă interesantă şi utilă. Acesta este un proiect bazat pe conţinut ceva mai preţios. Iniţiatorul şi-a propus să aducă recenzii, recomandări şi ştiri din industria cărţii.
Eu personal am un alt motiv pentru care voi urmări acest blog. Nechita Gabriel, că el este dă bos, s-a cuibărit în readerul meu şi nu s-a mai dat plecat. Am citit tot felul de indicaţii, sfaturi şi lecţii oferite de el iar acum, prin acest proiect se pot concretiza (sau nu!) o mare parte din acestea. Niciodată nu am pus la îndoială informaţia găsită pe blogul lui personal, acum însă e ora adevărului. O iau ca pe o lecţie practică de cum să faci să fie bine!, 🙂 un studiu de caz numai bun de urmărit.

Deocamdată atît. Cum găsesc ceva care-mi place vă spun şi vouă. Să fiţi iubiţi!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

10 Responses to “Printre bloguri”

 1. Deci, să nu uiţi. Să ne spui, adică.
  Să fiţi şi voi iubiţi 🙂

 2. Mersi frumos de menţiune, sper să îţi furnizez multe idei prin studiul de caz.

  Mă interesează foarte mult să prezint un proiect care este crescut constant şi care poate fi dat drept exemplu de „băi se poate”. Să vedem cum merge treaba :).

 3. Multumim ca ne-ai dezvaluit, Meneopol! Stiam de lucrurigratis, dar nu si de celalalt proiect.

 4. Multumesc de recomandari si de celelalte articole pe care le scrii pe aici. Zau de nu as comenta la toate, dar uneori nu ma vad ins stare sa zic chestii mai inteligente de: fain ce ai zic matale aici 😛

  Adevarul este ca e mai greu sa fie cautata si acceptata calitatea pe la noi, dar noh, Pioneza se tine tare 😀

Trackbacks/Pingbacks

 1. Multumim pentru sustinere - 7 decembrie 2011

  […] pionezadintrefese.ro […]

 2. 2012 - 1 ianuarie 2012

  […] fi un an lung, fiindca anul 2012 este un an bisect adica are 366 de zile! Aparand o noua zi in capatul lunii februarie, lucru […]