Printre bloguri

Am descoperit două iniţiative interesante peste care nu am putut trece indiferent. Una se potriveşte mănuşă vremurilor în care trăim şi are legătură cu capacitatea noastră de a da de la noi iar cealaltă e o unealtă pentru cititori şi căutători de scrieri, un site de recenzii cărţi dar nu numai atît.

LucruriGratis este o idee mişto şi cred că foarte bine pusă în practică. E un fel de portal de donatori. Te înregistrezi, cauţi prin gospodărie lucruri bune dar pe care nu le foloseşti şi le pui la bătaie. Muşterii se găsesc pentru orice. Pe-afară se poartă chestiile astea de foarte mult timp, noi sîntem ceva mai cu simţul proprietăţii, dar învăţăm repede. Am descoperit acolo şi o leapşă dedicată blogărilor.
Aş recomanda o schimbare de template, ceva mai sobru ca să inspire ordine şi disciplină, corectitudine, eleganţă… chestii de-astea de te îndeamnă la donat! 🙂 Şi ar mai fi ceva legat de hosting, am impresia că se încarcă foarte greu. Ar fi păcat să eşueze proiectul din cauze tehnice, nu?

1 CartepeSăptămână este o altă iniţiativă interesantă şi utilă. Acesta este un proiect bazat pe conţinut ceva mai preţios. Iniţiatorul şi-a propus să aducă recenzii, recomandări şi ştiri din industria cărţii.
Eu personal am un alt motiv pentru care voi urmări acest blog. Nechita Gabriel, că el este dă bos, s-a cuibărit în readerul meu şi nu s-a mai dat plecat. Am citit tot felul de indicaţii, sfaturi şi lecţii oferite de el iar acum, prin acest proiect se pot concretiza (sau nu!) o mare parte din acestea. Niciodată nu am pus la îndoială informaţia găsită pe blogul lui personal, acum însă e ora adevărului. O iau ca pe o lecţie practică de cum să faci să fie bine!, 🙂 un studiu de caz numai bun de urmărit.

Deocamdată atît. Cum găsesc ceva care-mi place vă spun şi vouă. Să fiţi iubiţi!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

10 comentarii pentru “Printre bloguri”