Pharmacosaurus rex ©

Pharmacosaurus rex este o specie de dinozaur mondialopod. O șopârlă-trust care înspăimântă cultura populară cu grija ei pentru sănătate.

Cumplitul carnivor curativ, cel care își terorizează astăzi toți rivalii întru globalizare, nu a fost dintotdeauna un monstru uriaș. Descoperiri de ultimă oră, au scos la iveală faptul că tiranul suprem al piețelor de desfacere pentru vindecarea corpului omenesc, a fost în tot acest timp nimic altceva decât un om. Ca mine și ca tine.

Atât timp cât corpul tău și al meu au găzduit vreo boală, creatura aceasta industrială și-a orientat investiția spre profit.

Se vând în clipa de față uriașe cantități de medicamente. Lumea e bolnavă și câțiva oameni deștepți au luat în antrepriză facerea ei de bine.  Cerem, cumpărăm, devorăm și-nghițim orice, ca niște miliarde ce suntem, din palma sau buzunarul pharmacistului. Pentru că noi chiar credem că de-acolo ne va veni salvarea. Avem tratament la pliculeț, la flacon, la sticluță, la blister, la fiolă, la capsulă…

În loc să mai stăm la masă unii cu alții, ne-ndopăm obișnuințele cu prafuri albe, cu pastile viu colorate sau cu diferite lichide cauzatoare de viață. Din fiecare alveolă locativă, gunoierul se-ncarcă, pe lângă cojile nesfârșite de cartofi și de ceapă și cu, din ce în ce mai multe, cutii. Mici, dreptunghiulare, cubice, octogonale, care-au născut la rândul lor, în interiorul nostru sughițuri alungite sau ascuțite sau abrazive…

Că doar ce-și dorește omul mai mult și mai mult? Să fie sănătos! Imediat apare lângă el și negustorul care să-i comercializeze sănătatea. Comercializarea sănătății se face prin îmbolnăvire.

Bolile trebuie folosite astfel încât să devină profitabile. Menținerea și răspândirea bolii tale este condiția preliminară ca aceste corporații albe să-și multiplice în continuu câștigul financiar.

Dacă totuși nu ești bolnav ar fi bine să te reinventezi permanent. O nouă maladie, un nou virus, o nouă afecțiune va înmulți prosperitatea și beneficiul acelor firme care mențin boala, o extind sau chiar o produc odată cu un nou tip de medicament apărut pentru eradicare.

Adică te vindeci de necazul tău dar capeți în plus, la superofertă două necazuri noi! Ați observat cum toți medicii tac atunci când îi întrebi de efectele secundare? Și câte efecte de după nu apar imediat ce folosim un medicament…

E aici o prestidigitație ieftină de care, îngălbeniți la față, nu ne prindem niciodată. Pe o foarte scurtă perioadă de timp simptomele bolii sunt mascate de medicații. Am înghițit, ne-a trecut, ce deștepți am fost că le-am luat! După care simptomele reapar și iar ne trecem mâna întinsă peste tejghea la farmacie, pentru același medicament!

Mi se pare absolut normală de altfel, exploatarea dorinței de sănătate. Adică tu vrei să trăiești pe degeaba? Nu se poate!

Cred că lucrul cel mai greu în meseria ăstora, care ne prescriu continuarea vieții, este să inventeze un nume pentru toate porcăriile lor! Un nume în fața căruia imaginația noastră de curioși bolnavi să nu poată rezista!

Mai bine de jumătate din advertisingul planetei e plin cu reclamele acestor produse magice. Acest medicament este un supliment alimentar. Dacă apar manifestări neplăcute adresați-vă medicului sau …?

Sau pharmacistului. Marea, în fapt singura sursă de venituri a industriei sintetice se sprijină în patentarea continuă a unor noi medicamente. Patent care-i conferă patentatorului, pe lângă avantajul suprem al exclusivității și calitatea de a stabili absolut arbitrar prețul produsului respectiv!

Există o industrie grea a medicamentelor tot atât de productivă și condusă de indivizi tot atât de inventivi la fel ca-n industria de armament. Fabricanții de ogive și rachete cumpără ei țări, miniștri, guverne și pun la cale războaie? Fiți fără grijă că și fabricanții de speranțe și leacuri alopate îndeplinesc aceeași manoperă!

Aceste concerne sauriene care fac afaceri cu puterea noastră de asimilare a bolilor, sunt cea mai mare minciună a ultimei sute de ani!

Pentru că toate chimicalele astea sintetizate și denumite liniștitor medicamente, sunt peste 90% un atac împotriva sistemului nostru imun!

Odată ce au trecut prin filtrul științei, otrăvurile cele mai puternice au dreptul să devină medicamente! Diferența dintre medicament și otravă este doza…

Niciun produs de sinteză, chiar dacă se află-n cercetare minimum 5 ani înainte de a fi aruncat pe piață, nu este suficient fundamentat în ceea ce privește siguranța mea și a ta! Ei vor cică, să-și reproducă din natură structurile chimice. Eu cred că vom aștepta mult și bine până când vom putea imita, aproape de perfecțiune, natura. Ce este la ora actuală pe tarabele cu cruce verde, luminos-incandescentă, se numește kitsch!

Trei rânduri de indicații pe prospect și alte trei pagini de contraindicații, reacții adverse, efecte secundare…

Pe scurt, oameni buni. Ținta lor este să facă o așa-zis lume mai sigură, o lume în care mega-giga-terracorporațiile să desfășoare discreționar un comerț cu viitorul nostru ca ființe umane. Se joacă cu fiecare dintre noi ca și cum am mai avea încă zece vieți de trăit!

Acesta este un tribut permanent impus! Nu boala, nici un ipotetic război nu ne vor grăbi exterminarea, ci politicile înspăimântător de protecționiste ale afacerilor cu speranța noastră de viață!

Mai întâi ne îmbolnăvesc prin alimentație pentru ca ulterior să aibă motivație la tratamentele cu otravă!

Și ca bucuria să ne fie rotundă, medicamentele naturiste vor începe să dispară, spre binele nostru desigur, medicilor urmând să le fie interzisă prescrierea lor! Fiecare plantă va fi tratată ca și cum ar fi un drog, fiindcă tu, ca un fraier ce ești, o folosești în forma ei naturală și nu purificată științifico-pharmaceutic.

Târgul pare ca și făcut. Cineva acolo sus, se apropie de finalizarea înțelegerii. De a deține, pe întreg domeniul sănătății celei de-a treia planete de la soare, mo-no-pol!

Acest articol nu conține prescripție medicală.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

5 comentarii pentru “Pharmacosaurus rex ©”