Persoana ©

“Eu aş dori şi sper să mi se dea voie, ca atunci când o să fiu mare, să nu mai vină la mine vreo PERSOANĂ din asta, politică am înţeles că se cheamă şi să-mi spună cu un rânjet băgat sensibil şi plin de salivă prin portiera din dreapta, şi ce zici că faci tu aici, păpuşe?.

Aş mai vrea, de asemenea, să pot purta în continuare şi când o să cresc şi o să mă fac adultă ca mama care le poartă şi-acuma şi bravo ei, rochiţe scurte şi sexi că şi io am pe ce să le pun şi degeaba să enervează tati că n-are dreptate când le zice furou şi ce dacă se văd toate alea prin ele, ăsta e şi rostu’, aş vrea ziceam, să nu mai aud pe la spate, plescăituri şi sâsâituri din maşini lungi şi negre pe care scrie SEN şi DEP.

Ştim şi noi ăştia micii că viitoru’ e luminos şi e portocaliu, de aceea am să vă rog pe d-voastră persoanele politice să vă daţi mai încolo să putem şi noi să-l întrezărim, ocazie cu care o să vă cerem autografe pe alocaţiile noastre şi o să vă rugăm să fiţi amabile să vă fotografiaţi împreună cu noi, pentru ca să ne dăm şi noi mari în timpul nostru liber de care văd că aveţi grijă ca să fie cât mai lung şi să ne putem motiva elocvent absenţele de la şcoală unde dac-am avea şi profesori parcă şi fuga de la ore ar fi mai interesantă.

Eu în mod personal nu vreau să mai cunosc nici o PERSOANĂ politică deoarece savuram liniştită acea bomboană pe băţ fixată fiind nu prea confortabil ce-i drept cu partea mai bombată de sub rochiţă pe capota unei maşini din parcare, când mi s-a adresat următoarea expresie, plină şi încărcată de sens, îţi place s-o lingi, ai?

Eu am crezut că e vreun jalnic din ăla de la mine de la şcoală cu care nu mai pot, că atunci când îţi curge scuipatu’ din gură, nu ştiu, poate c-ar trebui să te interesezi, să vezi de vreun tratament ceva, nu să-mi ieşi mie în faţă toată ziua să-ţi număr io coşurile de pe obraz, nas şi buză, chestie pe care-ai fi putut s-o faci chiar tu dacă nu erai prea ocupat cu alegerea, dificilă de altfel, a mâinii cu care să-ţi petreci astăzi cele mai frumoase clipe din viaţă!

Să ştii că a mea-i mult mai bună la lins, şi dac­-o faci cum trebuie se măreşte şi poţi s-o iei şi la supt! La fel ca pe bomboană…

Acestei remarci de cuvinte io fără să-mi întorc părul abia întins cu placa din ochi i-am răspuns profund concentrată pe băţul lipicios din gură şi deloc să mă doară la başcheţi. Da de ce, a obosit cumva mă-ta sau nu mai face treaba aşa cum erai învăţat s-o facă?
– Nu ţi-e ruşine fă bagaboanto, să-mi vorbeşti tu mie aşa? Dă-ţi jos curu’ de pe maşină, ‘raţi ale naibii de putori cum vă stricaţi voi de mici!, şi mi s-a imprimat şi întărit această spusă de către un nene cu costum, printr-o pereche de palme absolute, dacă mă pot exprima cu asemenea părţi de vorbire, că mi-a sărit şi bomboana din băţ şi mi s-au amestecat şi culorile pe faţă eu nemaisuferind o asemenea deteriorare a machiajului meu de când mi-am dat adio cu ultima mea dragoste…

Odată impactul nimicitor consumat am plecat, eu fiind şi foarte nervoasă ca stare, împreună cu tata, el fiind şi mai nervos ca părinte, să ne căutăm dreptatea, aceasta însă, cum aveam să aflăm ulterior nefiind de găsit, deoarece era în posesia unui tip care nu vroia să-i dea drumu’ pe motiv de  vedeţi-vă-ţi dom’le de treabă, PERSOANA e cineva în oraşul ăsta şi-o să vă rupeţi gâtu! Mai bine ai grije mata ca părinte, că puştoaicei îi cam umblă ochii, o mănâncă şi pe ea, e normal, e vârsta, poate o bătaie bună n-ar strica să-i mai dai din când în când, c-odată îţi vine cu burta la gură de la cine ştie ce răpănos şi tot pe mata şi pe soţie o să cadă măgăreaţa şi-o să-l creşti, că generaţiile astea nu mai au nimic sfânt dom’le, şi-o pun pe unde apucă ca căţelele…

De aceea io aş dori ca PERSOANA politică să uite că e politică şi să-şi mai aducă aminte din când în când, că e doar  persoană. Atât! ”

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

1 comentariu pentru “Persoana ©”