Oameni și scrieri

În ultimul timp am cam tras chiulul de pe blog dar să nu credeți că am fost super ocupat, în nici un caz! Chiar mi-am dorit puțintică liniște, puțin relax așa ca o astenie de toamnă, sau chiar mi-am dorit să mă detașez de anumite… senzații!

Iată, sînt viu și încă mai dau dintr-un crac, încă respir și sînt convins că nimei nu a fost înspăimîntat de gîndul că aș fi putut dispărea cumvașilea!

Foarte rupt de realitatea online nu am fost, chiar am citit cîteva texte interesante în online-ul românesc, texte care nu au avut legătură cu can-can-ul autohton sau european din care aș aminti aniversarea televizată a Regelui sau salvarea europei tocmai de cei care o îngropaseră. Nu are tastatura mea atîtea semne ca să vă desenez cît de tare mă pot tăvăli de rîsu-plînsu!

Vorbeam de texte interesante? Păi numai faptul că-n online (și nu numai) mai există oameni care încă scriu proză și poezie e un lucru mare spre măreț. Păi numai faptul că-n online (și nu numai) încă există oameni care mai cunosc sensul cuvintelor, rimelor, timpii, ritmul și muzicalitatea unei poezii… (what?) acesta e mare lucru! Probabil mulți dintre noi sîntem cam luați la mișto de „coșul zilnic” dar unii dintre noi nu se grăbesc să dispere tocmai pentru că ei știu că dragostea nu trece neaparat prin stomac, asta fiind teoria celor care respiră prin bani. Unii intră în starea aceea de bine cînd aud o melodie, alții cînd mănîncă o ciupercă, alții cînd citesc o poezie iar unii cînd le fac pe toate odată! Cine sîntem noi să-i judecăm?

În ultimul timp am umblat prin locuri de toate felurile, unul dintre acestea fiind FAIN, o comunitate drăgălașă și activă. Știu că numai numele de FAIN/Polimedia îi irită pe unii dar aș dori, umil cu mă știți, să fiu lăsat să-mi bucur anumite papile neuronale cu oamenii care încă mai respiră ceva/altceva pe lumea asta. Dincolo de toate variantele apocaliptice care se întîmplă pe FAIN și despre oamenii care s-au bucurat să se adune sub Fain-ul lui Mircea Popescu eu am simțit că mi s-a triplat numărul de cititori inteligenți. Am auzit de amenințări de boți (nu știu ce-s ăia dar mă documentez), am auzit că traficul e fals și că… Oameni buni (vorba lu’ Bănică Jr.), hai să ne mai liniștim, să dăm cu puțintică apă rece pe noi. Nu cred în povești cu trafic și nici nu-mi doresc un trafic care nu citește ce se întîmplă acilea dar… oamenii care ne-au trecut pragul în ultima vreme, puțini la număr așa cum sînt ei, sînt de o valoare inestimabilă. Orice mi s-ar spune de rău despre Fain cred că-i jignește direct pe aceștia și nu e corect!

Dar lăsînd ceea ce simt eu hai să vă direcționez către bloguri pe care cred eu că merită să vă perindați.

Ordinea e aleatorie și fără putere de decizie, voi sînteți cei care alegeți dar vă recomand să săpați adînc că nu aveți nimic de pierdut.

Eu vreau doar să vă arăt ce-am mai citit și mi s-a părut interesant, captivant, electrizant. Blogurile încă nu-și ating scopul dar încet, încet vor deveni o sursă selectă de informare, documetare și delectare. Deocamdată sînt privite ca niște joace de copii nebuni sau cel puțin tîmpiței. Trecem noi și peste astea, o să vedeți! 🙂

De pildă cum dracu să nu-ți placă în Bordelul Vesel? Chiar dacă acolo e un porc (fie el și de York) lucrurile și faptele se scriu altfel decît ați crede. Vă mai recomand scrierile lui Cosmin sau Luka. Mai recomand StandDownCafe ori Oama de tinichea iar cine nu are un Moș să-și cumpere, în general oameni care nu și-au dat sufletul pe altarul unui blog sexy și arătos dar care se ocupă cu mare grijă de conținut.
Dară să mai zăbovim un timp ca să-mi termin ce am de terminat!

Cine nu o știe pe Sonia ar face bine să o salute, să o citească… La fel vă recomnad cu toată puterea cuvîntului o Miță mai specială: MitzaaBiciclista!

Tot în aceste zile am avut ocazia să cunosc un altfel de Gaiță, Viorel Gaiță, cu lumea lui cu tot! Mi-a plăcut să-l redescopăr și să-l descopăr altfel chiar.

Lista mea de descoperiri este mult mai lungă dar aștept să vă laudați și voi ca să știe toată lumea cam cum se scrie istoria. Că doar de-asta avem bloguri, să trîmbițăm din ele! 🙂

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

15 comentarii pentru “Oameni și scrieri”