Nu poţi să-ţi plăteşti creditul? Nu-i nimic, iţi mai dăm unul :)

       În Zeitgeist Addendum ni se explică metodele de îngenunchiere şi sclavie prin care puterile financiare pun stăpînire pe statele vulnerabile. Simplul fapt că administraţia unei ţări este formată din oameni slabi şi coruptibili duce la o îndatorare rapidă a ţării respective şi, inevitabil la colaps sau pur şi simplu robie. Un stat cu o administraţie verticală şi onestă nu se îndatorează şi deci nu devine sclav al sistemului.  
      Despre românia se poate spune doar atît: din surse oficiale în 1990 valoarea datoriilor era de 200 milioane dolari iar în 2007 datoria externă era de 35 miliarde dolari. Îmi aduc aminte ţelul lui Ceauşescu şi anume să scape ţara de datorii… şi mă tot întreb dacă nu cumva vestita noastră revoluţie şi moartea lui nu are o oarecare legătură cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi alte instituţii de profil. Probabil de aceea striga în gură mare că este înconjurat de trădători şi că nu e revoluţie ci mînăreală a „agenturilor străine”. Din alte surse (cică nesigure) ştim că, de fapt, în 1990 românia nu mai avea nici o datorie, ba mai mult decît atît româniei i se datorau vo 10 miliarde dolari dar recuperarea acestor bani a fost dată uitării. Şi ca să fie pomană completă guvernul român negociază zilele acestea (fără ştirea populaţiei) un nou împrumut. Probabil au fost superîncîntaţi de oferta creditelor oferite de americani.
     În filmul mai sus amintit se vorbea de cîteva metode de protecţie şi luptă împotrivă acestui sistem dăunător şi  aş vrea să le enumăr şi eu:  
  1 – Boicotează instituţiile bancare, acelea, ştii tu, care modifică dobinzile peste noapte fără înştiinţarea noastră şi doar pentru profit înzecit;  
  2 – Refuză ştirile TV în special şi ştirile în general. Se ştie că acestea au cel mai mare impact pentru că ajung cel mai uşor la cei mulţi şi creduli. Pentru informare foloseşte agenţiile independente de ştiri.  
  3 – Nu te înrola în armată şi nu-ţi lasă nici familia sau prietenii să o facă. Adevărul e că deja au murit prea mulţi români într-un război care nu are nici o cauză reală dar care are efecte devastatoare.  
  4 – Încetează să mai susţii companiile de energie. Caută să-ţi alimentezi casă cu energii nepoluante, naturale: vînt, soare, apă.  
  5 – Respinge şi boicotează sistemul politic. „Iluzia democraţiei este o insultă la adresa inteligenţei noastre”.  
      După cum vezi, fiecare din cele 5 metode ţin de atitudine, de voinţă… trebuie să lupţi cu un sistem foarte bine pus la punct dar care are şi el carenţele lui. Revin la ceea ce spuneam şi altădată şi-anume… eşti parte integrantă din acest sistem şi fără tine roata se va învîrti mai greu.  Si ca o recomandare finală aş dori să reflectezi la toate acestea, să citeşti The Zeitgeist Movement şi poate e cazul să te înrolezi şi tu alături de cei care promovează această campanie. Alegerea trebuie să fie a ta.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply