Nu mă convocați, domnule Președinte

“Traian Basescu: Armata română trebuie să aibă ca obiectiv creșterea capacității de reacție, ceea ce înseamnă resurse suplimentare la rectificarea bugetară” – HotNews.ro

Pînă la urmă, pentru România și nu numai, tot tărăboiul cu Rusia la asta se rezumă: investiții mai mari în armată. Nu cred că cheltuirea banilor publici pe armament și muniție ar apăra mai bine România de imprivizibilii Ruși, acesta fiind doar un pretext jenibil. Probabil instituțiile statului se simt oarecum depășite de numărul nemulțumirilor din țară și simt o nevoie acută de apărare a propriilor interese. România ar trebui să nu mai slugărească Europa și America și să-și rezolve cu demnitate problema independenței în raport cu acestea și problema acută a libertăților propriului popor.

Cu cîteva luni în urmă am fost căutat de cei de la Centrul Militar pentru un “control de rutină”. Mi s-a vorbit frumos, elegant și am fost asigurat că e doar un recensămînt al rezerviștilor care se face periodic. Tot civilizat le-am explicat că chiar cu riscul pușcăriei (art. 354 din Codul Penal prevede închisoare de la 3 la 10 ani) voi refuza orice ordin și nu voi participa la nici un război intern sau extern. Războaiele nu sînt ale mele și nu mă reprezintă.

Lumea a evoluat, astăzi trăim o evoluție amețitoare a științei, tehnologiei și a artelor, pentru acestea merită să luptăm. Restul sînt războaiele corupților. Doar aruncînd un ochi chiar și neavizat peste oamenii politici ai vremii, fie ei români, ruși, europeni sau americani, se vede o pîclă de corupție. Nu pot și nu vreau să-mi părăsesc copilul, casa, prietenii, realizările și planurile de viitor pentru interesele financiare personale ale unor infractori.

Nu mă convocați, domnule Președinte, pentru că am treburi mult mai importante de rezolvat!

Spuneam cu ceva vreme în urmă că ucrainenii nu au nevoie de UE sau America așa cum nu au nevoie de Rusia. Ei au nevoie de libertate. Noi, românii, știm mai bine decît ei ce costuri implică alipirea la UE și NATO. Spre exemplu FMI acordă Ucrainei un împrumut de 14 miliarde de dolari dar… prețul gazului trebuie să crească pentru consumatorul casnic cu 50% de la 1 mai. Vă sună cunoscut?

Pînă la urmă care sînt argumentele solide ale unei înarmări? În războaiele cui vreți să mă băgați, domnule Președinte? Dacă avem bani pentru armament de ce nu avem bani pentru sănătate și educație? Ia, rectificați bugetul în favoarea acestora și mai lăsați gargara cu “capacitatea de reacție”…

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

1 comentariu pentru “Nu mă convocați, domnule Președinte”