NASA și gaura neagră

Acum vreo 50 de milioane de ani, pe când dinozaurii erau de vreo alte 15 milioane de ani, oale şi ulcele, a apărut o gaură neagră. Era nou-nouţă!

Ei, amintirea acelei găuri negre, tinere atunci, o vedem noi astăzi. Ea, săraca, tocmai a împlinit 50.000.030 de ani.

Cam asta-i cu spaţiul cosmic la care ne uităm noi azi prin ocheane. Ce vedem noi acum este moda care se purta prin Univers înainte ca primul om să facă umbră pământului.

Că s-a-ntâmplat ca NASA să se uite fix la zona aceea de Univers, chiar acum, e o realizare deosebită. La fel de bine se putea uita şi-acum zece ani, şi peste alţi zece! Aşa, măcar am prins serialul cu gaura neagră mai de la primele episoade. N-am scăpat decât primele 30, dar e bine şi-aşa!

Abia mai putem verifica niscai teorii, ca să se-mpace cei câţiva cercetători înfierbântaţi care-o ţineau fiecare pe-a lui. „Las că vezi tu că am dreptate! Vedem noi cine râde, peste nici un milion de ani!”.

{ionutsk}

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

1 comentariu pentru “NASA și gaura neagră”