Moşul face gesturi ciudate!

Se făcea că Moşul a ajuns la balconul celei mai iubite Desdemone din univers. Dară balconul era gol că doar să tot fie ceva veacuri de cînd Othello s-a iubit (sau nu?) cu preafrumoasa făptură. Şi tristeţea mohorî pleoapele vesele ale Moşului, secătui sufeltul lui de puteri şi inima lui simţi tristeţea copiilor lumii. Erau copiii bolnavi şi trişti, erau copiii fără speranţă şi căpătîi şi cum dară să nu te agăţi cu ghearele de viaţă în speranţa că într-o zi ai să le poţi fi şi tată şi mamă şi ai să le duci pe masa sufletului bucatele pline de sănătate. Şi cum să nu-ţi iei zborul cu tine pentru a nuştiu cîta oară, şi cum să nu te arunci de pe istoricul balcon? Era mai mult o misiune de luptă, o avîntare cu capul înainte într-un demers natural, fiziologic. Doar acei copii aşteptau magia unui părinte care-şi suflecă mînecile şi face minunea să se înfăptuiască. Cum dară putea el ca să se lase pradă disperării şi să nu purceadă în zborul cunoscut de noi toţi?

Tristă poveste, aşa-i? Stai să vezi!

Stai să vezi minune neagră! Stai să vezi cum renii s-au transformat în praf, jucăriile din sac erau praf şi ele iar de sanie… praful s-a ales şi de ea! Moşul? O făptură cu alură masculină ciufulită de căderea în gol. Straiele lui de un roşu aprins acum erau albe şi măzgălite cu un mesaj disperat pe piept. Mesajul? Un strigăt lansat înainte de cădere. Ceva legat tot de copii, de sănătate, de hoţi, hoţie şi mizerii.

Ha! V-am prins! Aşteptaţi sfîrşitul unei poveşti! Ha ha ha! Sau… Ho ho ho! Nu. Problema s-a rezolvat simplu: era vorba de un electrician care avea un copil bolnav şi se plîngea că nu-i ajung banii. Drept urmare s-a aruncat de la blaconul Desdemonei în speranţa că ne va impresiona. Dar nu e destul. Alteceva mai ştii să faci?, au întrebat cîteva voci (vocea1, vocea2), ce-ar fi să-ţi cauţi încă un job?, au mai zis unele… Dar să nu mai băgăm în seamă aceste voci, amorţeala sufletelor lor a făcut ca Moşul şi libertatea noastră să dispară. Dar asta nu-i un bai, ce? e chiar aşa greu ca o naţiune să-şi caute încă un job?!

Naşterea Domnului să vă aducă pace în suflete!

{meneopol}

PS – acest articol e doar un pamflet şi aş vrea să fie tratat ca cînd ar fi un pamflet!
PS2 – să nu mai zică Piticu21 că nu-l citesc!
PS3 – oare Zoso şi Chinezu de ce nu au scris chiar nimic?

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply