Mirajul banilor

→→→  articol publicitar  ←←←

Mai corect cred că ar fi mirajul banilor cîştigaţi uşor. Şi-acum trebuie să-mi dai dreptate, oricăruia dintre noi îi sticlesc ochii după cîştiguri facile. Nu putem spune că e ceva rău în aşa ceva atîta timp cît sîntem conştienţi că nu putem trăi din aşa ceva. Rău este cînd faci un cult din asta, rău este atunci cînd te aşezi confortabil şi aştepţi cîştigul la loto, bingo sau nuştiu ce cîştig promis într-o reţea piramidală sau pe internet. Poziţia confortabilă se va transforma în calvar, datoriile te vor apăsa, prietenii te vor părăsi şi… multe altele se vor întîmpla dar numai despre confort nu va mai fi vorba.

Banii, oricum ar fi ei cîştigaţi, ajung la tine după un efort depus. Că e intelectual sau fizic efortul trebuie să existe. Şi ştii de ce? Pentru că răsplata financiară trebuie să fie însoţită de o mulţumire profesională, de un respect de sine care apare numai atunci cînd ai construit ceva. Da, e bine, e chiar mişto să cîştigi la loto dar cîţi dintre noi au acest noroc? Şi măcar dacă ai fi un jucător profesionist de jocuri de noroc, atunci ţi-ai cunoaşte şansele clare de cîştig  şi ai şti cîţi bani trebuie să investeşti dar mai ales cînd trebuie să te opreşti. Aceasta este diferenţa dintre cîştigul facil şi cel pentru care transpiri puţintel: la cel facil trebuie odată şi-odată să te opreşti pe cînd la celălalt tip de cîştig trebuie să perseverezi.

Sistemul piramidal, trapezoidal, elicoidal, cum vrei tu să-i zici, nu sună bine atunci cînd e vorba de bani. Ar trebui să ne sperie aceste modalităţi de cîştig mai ales că acum avem exemple negative arhicunoscute. Despre cîştigurile financiare de pe net nu se poate spune acelaşi lucru numai că şi-aici a fost puţin greşit înţeleasă teoria cîştigului. Internetul, această sursă „gratuită” de software, muzică, film, jocuri, cărţi, cursuri şamd, a fost înţeleasă ca modalitatea cea mai simplă de a ajunge la produsul dorit fără a răsplăti autorul pentru creaţia lui. Cel puţin în românia utilizatorii de internet au impresia că tot ce se găseşte acolo este un bun comun şi gratuit. Chiar şi cei care ştiu că fură nu-şi dau seama de dimensiunile pagubei produse. La fel, ideea că poţi face bani pe internet s-a răspîndit repede şi mulţi utilizatori trăiesc cu impresia că aceşti bani le aparţin şi că vor pluti pur şi simplu spre ei.  Din păcate nu este aşa şi din visători, cei care rîvnesc la cîştiguri facile, se transformă în frustraţi şi neîmpliniţi. Despre acest stil de viaţă ne vorbeşte Ionutsk într-un articol ce va apărea mîine şi se va numi „Esenţă de mioritic„. Numai să vezi ce elegant caracterizează poporul român în articolul lui. Să-l cauţi mîine pe site, dis de dimineaţă.

Acum te las să te gîndeşti cum e mai bine: să aştepţi bani pe internet sau să munceşti bani pe internet! 🙂

{meneopol}

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

1 comentariu pentru “Mirajul banilor”