Miezul ©

[audio:miezul.mp3]

Măturăm vise cu mături împrumutate…

Suntem români şi vrem ca toată lumea să cadă pe spate. Îi dăm în cap vorbirii c-o exaltare nebună şi ne comportăm pe pământ ca picaţi din Lună.  Ne-am înţeles între noi să murim toţi odată, am strâns pe cerebel pată lângă pată, am făcut copii ca să aibă cine să râdă de noi şi existăm doar pentru că la jug e nevoie de boi. Completăm formulare pentru o alienare masivă, suntem singura ţară din lume eminamente constatativă, trăim în conserva aceluiaşi “mâine”, şi-aşteptăm mereu un cuţit, care să ne-ntindă pe pâine. Pândim curioşi la orificiu, să vedem o nouă şi destoinică generaţie de sacrificiu, o nouă şi calculată de alţii măsură, a tot ce azi trebuie să ne intre în gură. Ne creşte în aripi un zbor de faţadă, un cosmos pe brânci, îndesat la grămadă, o iluzie că va fi bine de tot într-o zi, după ce, aţi ghicit!, noi cu siguranţă nu vom mai fi. Îl urâm pe vecinul cu capra încă vie, ne maturizăm în aceeaşi prostie, încercăm marea din ochi cu degetul nostru zglobiu dar nu ştim de ce, e întotdeauna degetul mijlociu.

Ne place aluna din ciocolată, e ca aluna de creier la gust dar mai frumos ambalată, ne tăvălim de râs când ne scapă câte-o idee şi alegem din bax, siliconul cu aspect de femeie…

Născocim fantezii cu puştoaica din blocul de vizavi, ne minţim jumătatea la fel de sincer ca-n prima zi, când aruncăm sacul menajer la gunoi, parc-am arunca şi o parte din noi. Avem draci pe scârba de învăţătoare, fiindcă noi am născut un copil rupt din Soare şi ea, ca o nenorocită, de-atâţia ani, îl persecută cu şcoala ei de doi bani.

Din când în când mai păşim şi extraconjugal, căci unii din noi am fost injectaţi cu hormoni de cal, iar unele păsărele deloc nu se intimidează, când văd câte o conştiinţă încă trează….

Ne îmbolnăvim succesiv, chiar fatal, dar o lăsăm cum a căzut fiindcă ăla nu e spital, şi decât să murim la ei rupţi în două, mai bine la noi acasă cu şezutul pe ouă. Unii dintre noi mai muncesc, bravo lor!, că duc în spate acest glorios popor, jertfa le va fi cu siguranţă luată în seamă şi pe lumea cealaltă, li se va da de două ori voie să geamă. Ţinem mândri, sub carpeta de pe peretele din sufragerie, un IQ extins sub formă de igrasie, ne pricepem la orice, nu contează, important e că avem şcoala vieţii la bază!

Aşa că, dragă FMI-ule şi UE şi cine naiba ne mai freacă azi titirezu’ , aici la noi în ROMÂNIA este miezu’!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

4 comentarii pentru “Miezul ©”