Masca lui Zero ©

Pentru fiecare bărbat care încă n-a iubit sau nu mai iubește, există o întrebare: CUM FACI?

Clatini din cap, cititorule. Ești vreun curajos căsătorit, frământat prin toate etapele. Și Hiroshima era întreagă și-ai văzut cum a fost distrusă!

Se-nțelege că fiecare bărbat își rezolvă problema individual. Ce fel de femeie să nu iubesc? O femeie frumoasă. O femeie frumoasă îți lasă un gust…. Asta în cazul în care mai poți să ieși dintre papilele ei fără să îndrugi sfinți și cruci.  Așa ce ia o formă de fantezie că alergi pe loc și înghiți distanțe în întâmpinarea pierzaniei tale.

masca1Dar care dintre femeile wow sunt cele mai wow?

Voluptuoasele, durduliile, rubicondele, giocondele sau ascuțitele, tăioasele-șnur? Lunganele ori piticaniile (Mon Dieu est grand, je suis si petite!), plasticele, naturalele, blondele, brunetele, roșcatele, ochii oblici ori o chocolată caldă, red-hot, care te ia de mână și-ți duce degetu’ la buze?….

Există lacune teoretice. Se acordă prea multă întâietate formei și mai puțin conținutului. Căsnicia cu o femeie mișto e neîndemânatică. Sunteți ca două muște care se plimbă în jurul unui picior de scaun zgâriat. Pretenții exagerate, prea multe pretenții, răsfăț, mofturi, admirație, cotație, constelație… Ea e un animal de rasă și trebuie s-o lași să pască așa cum vrea ea disciplina financiară a familiei. Și dacă tu ești poet?  În asemenea cazuri se va găsi întotdeauna un alt motiv exterior să o corespundă pe ea. Traiul la comun cu o femeie frumoasă devine un nod în gât, invers proporțional cu durata vieții tale.

Atunci o urâtă. Femeile urâte au, desigur, avantajele lor. Știu să toace varza, sunt în afara concurenței, n-au față dar au suflet, gospodine, circumspecte, uneori modeste, alteori fidele. Dar geloase. Geloase pe femeile frumoase! Alea sunt curve, niște destrăbălate, deshămate, putori, și tu un trist că te dai la ele. Cu urâtele n-ai voie să întârzii acasă ori să-ntorci capul pe stradă. Ai voie doar să mesteci muuult și bine din papanașii și colțunașii făcuți cu dragoste…

Mai sunt inteligentele. Femeile inteligente, deșteptele, pot fi și iubite? Foarte mulți bărbați cred că nu. În principiu da,masca2 sigur că da, dar în realitate? Chiar e necesar să iubim femei mult mai mintoase decât noi, bărbații? Te va lăsa ea vreodată să-ți dai seama că e mai deșteaptă ca tine? Și dacă te convingi că e, nu cauți tu, cu orice preț, să dovedești contrariul?… O știi, deci o eviți. Iar viziunea imposibilului devine din ce în ce mai fertilă.

S-ar putea și să fie vreo proastă. Femeia proastă e chezășia fericirii. Numai pentru simțământul ăla de superioritate intelectuală pe care ți-l dă și tot merită! Cu timpul, e voie să visezi și cu ochii deschiși. N-ai să cauți să-i împrospătezi memoria căci nu dorești nenorocirea nimănui. Chestiunea însă, e mult mai complicată decât pare. Din prostie așa…, o simți cum râde pe furiș de naivitățile tale, că vede în tine parcă și îți adulmecă toate alifiile cu care ești uns. Ai fi în stare s-o bănuiești că nu e chiar atât de neghioabă pe cât doreai tu să crezi. Îți dai seama că poate să vină și ziua când n-o să-ți mai ceară voie? Cui o să ajungi tu să-ți mărturisești decăderea? Celorlalți? Ce-or să zică vecinii? Și băieții/ tovarășii/părtașii/pretenarii? Și lumea?

Hey Dude, ești bărbat sau ce naiba ești? Egoismului tău îi trebuie o idioată irecuperabilă. Nu-i arunci ruju’ în stradă, că o omori. O obișnuiești cum să tacă și să facă pentru ca să te simți un om împlinit. Începe să te sâcâie cu prostia, mai cedezi și tu cu nervii. Vorbele tale la adresa ei par să aibă un flavor mai puțin plăcut decât al unui bălegar de porc? Ei și? Un calvar încetul cu încetul, dar câte doruri și amintiri!

masca3Zaci la tine-n viață, in una notte di chiaro di luna, întins pe spate și acoperit cu o femeie făcută din mai multe bucăți. Aia nu…, aia nu…  Da’ care e bro?

E varianta customize, în care o iei mai proastă decât tine și cu-n aspect exterior plăcut. Ca idee își are rostul ei. Oficial deții o doamnă, când de fapt plimbi o vacă încălțată cu sex-appeal. Îi simți ochii umezi/jilavi/apoși/îmbibați și tot efectul suferințelor tale se scurge într-o dragoste curată…

Exact aici apare și problema ce-ți închide cercul, inelul, rotundul, împlinitul, marele O: oare merită să iubești o femeie frumoasă?

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

10 comentarii pentru “Masca lui Zero ©”