Marea grațiere a micului om

Povestea asta cu grațierea lui Gică Popescu este înfiorătoare! E ca și cum ne-am întoarce în timp cu mintea și experiența de-acum și alegînd între Rațiu, Cîmpeanu și Iliescu noi am pune ștampila tot pe Iliescu!

Cum, frate, cum să ceri 25 de ani pedepsirea hoților, mafioților, trădătorilor iar cînd vine vremea să-i pedepsești… cazi pe gînduri, cum?!? Da’ tu cine credeai că sînt mafioții? Niște străini neștiuți, neauziți și nevăzuți? Mafioții sînt golanii ăia pe care îi vezi toată ziua la televizor, ăia care promit fără acoperire, ăia care deschid jurnalele de sport la ProTv, ăia care sînt titrați pe burtierele emisiunilor ca specialiști. Mafioții sînt ăia care-și cumpără iahturi din banii pe care tu-i plătești pentru educația și sănătatea copilului tău, ăia care ți-au mărit taxele în timp ce-ți sifonau miliarde de euro prin consilii locale, primării ori, iată, prin transferuri de fotbaliști; ăia care-ți construiesc 200 km. de autostradă în 25 de ani și-ți iau 20 mil. euro pe km. în loc de 3-4 milioane, ăia care construiesc o biserică cu 100 de milioane de euro, bani din care puteai construi aproape 2000 de școli nou-nouțe…

E înfiorător și slinos cum politicieni ca Zgonea sau Antonescu (și vor mai urma) se agață de acest caz pentru a mușca încă o felie de electorat! E înfiorător că se discută despre grațierea lui Gică Popescu în Parlamentul țării cînd noi am cerut deja lucruri serioase precum reducerea numărului de parlamentari și drept recompensă am primit Marțea Neagră.

Prietene, Gică Popescu a știut că ceea ce face este ilegal și totuși a făcut. Mai mult, este major, vaccinat și un sportiv adevărat, cu siguranță va face față detenției. În plus și el și ceilalți mafioți închiși stau acolo doar 2-3 ani după care se întorc la averile greu de justificat în timp ce tu vei rămîne același violat și cu banii luați.
Hai să ne uităm la realizările fotbalului românesc din ultimii 25 de ani și-apoi să ne-ntrebăm: merită Mircea Sandu o „pensie” de 6.500 de euro? Dar Gică Popescu merită atenția noastră?

Dacă încă te mai gîndești la grațierea lui Gică Popescu ești înfiorător de prost pe banii și sănătatea ta!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply