Mai sunt câteva beri de băut ©

Procurarea unui obiect decorativ are o importanță tot atât de mare ca și cea a unei mobile ori a unui tablou. Chiar dacă mobilierul este nou și frumos iar spațiul locuibil este bine proporționat, existența unei soții în acest spațiu, ca obiect, va produce o impresie asupra celor care vă trec pragul.

Tu ai să arunci vina pe sentimentalismul firesc: nu pot băi bãiatule să renunț la un obiect achiziționat cu dragoste!

Mereu în căutare de diversitate și supus rutinei cotidiene, ca fiecare, ai fost cuprins de o poftă nebună de a schimba ceva în viață, în șifonier, la tine-n casă cum ar veni. Întâi ai mutat fotoliile. Și totuși viața nu a căpătat o înfățișare și un înțeles diferit. Ai stârnit toate vânzătoarele de profil ca să cauți acel ceva menit să te bucure, conștient că nu se va potrivi cu interiorul de care dispui.

Sunt obosit și ofensat de aerul mitocănesc pe care mă oblig să-l respir în societate. E atâta lume proastă în mijlocul căreia n-ai cum, n-ai frate cum să evoluezi!

Te-ai învârtit printre cunoscuți și ai găsit diverse tipuri de obiecte, fabricate din felurite materiale și care aveau dimensiuni diferite. Ți-ai permis să alături instrucțiunilor de folosire niște sugestii practice și ai fost făcut gras, imbecil și nefericit! Într-un inventar de realizări pe plan social, trebuia să bifezi și acest articol….

Te-a învățat cineva că la alegerea obiectelor decorative e bine să ții cont că și ele se pot clasifica după valoare: rare și prețioase, nostime cu forme și figuri îndrăznețe, banale, aproape clasice sau nepuse încă în valoare. Obiecte ciudate, alungite ori bondoace, care își așteaptă florile din buchet de la tine.

Te-ai gândit să faci până la urmă o concesie și să iei obiectul.

Concesia mică de astăzi care va tinde mâine să-ți transforme locuința și viața în ceva de nerecunoscut!

Obiectele de acest gen, provenite din diferite surse și achiziționate prin concesie, se înmulțesc cu timpul, îngrămădindu-se într-o alăturare menită să surpe și chiar să-ți prăbușească armonia arhitecturală a interiorului.

Ele îți consideră existența definitiv instalată pe un itinerar monoton, care să te conducă neted și cu pași siguri la pensie. În sinea ta realizezi că de fapt nu ți-ai dorit niciodată acel obiect din adâncul sufletului. Probabil că așa a fost să fie! Cu slavă Domnului și oarece compensații pe plan domestic, socio-material și profesional….

La un moment dat aștepți să te epuizeze truda de a face să strălucească obiectul pretențios și să fii izbăvit de un infarct salutar. Măcinat de remușcări că așa te-ai născut, îndrăznești!

Îndrăznești să mai desfaci o bere și s-o consumi rece și fericit lângă un obiect decorativ….

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply