Made in Galați

Pornind de la această întîmplare am hotărît să vorbesc despre Galați și în altă ordine de idei. Este imperios necesar să amintim de cei mai buni, să-i scoatem în față, să le mulțumim și să ne mîndrim cu ei. Un amic de pe Facebook motivează mult mai bine în cîteva rînduri de ce ar trebui să amintim mai des valorile de lîngă noi. El zice așa:

faleza-dunarii-la-galati-iulia-keltSuntem nebuni ? Răspuns: – Da!

Apa plată este la același preț cu berea.
Brânza e mai scumpă decât carnea.
Carnea de pui este mai ieftină decât ciupercile.
Nucile noastre mai scumpe decât nuca de cocos.
Laptele simplu mai scump decât laptele bătut.
Portocalele mai ieftine decât merele.
Cărțile sunt mai ieftine decât revistele.
Biscuiții fără ciocolată sunt mai scumpi decât ciocolata.
Muzica bună e mai ieftină decât muzica proastă.
Măslinele umplute cu gogoșar sunt mai ieftine decât măslinele umplute cu propriul sâmbure.
Ceasurile mici sunt mai scumpe decât ceasurile mari.
Hârtia nescrisă (A4) este mai scumpa decât hârtia gata tipărită.
Vinul este mai ieftin decât strugurii.
Pixul cu mină este mai ieftin decât mina de pix fără pix.
Și se mai presupune că omul este o ființă rațională…
Și ca o încununare … : oamenii neinstruiți sunt mai „scumpi” decât oamenii valoroși care, pentru a supraviețui, se „vând” ieftin.

Se pare că suntem mari amatori de etichete, nu de conținut.

Robertino Bezman

Într-un comentariu Cristian Oprea aducea exemple de oameni cu greutate despre care nu se prea spune nimic. Fiecare în felul lui și în domeniul lui de activitate excelează, este peste cei din breaslă sau e doar… genial! 🙂

  • MIHAI MANEA, a avut cât era elev un palmares impresionant: medalii de aur timp de trei ani consecutiv la Olimpiade internaționale și Balcaniada. Firește, el a fost “racolat” imediat de americani, optând pentru Universitatea din Princetown (SUA). În 2002, la 19 ani, MIHAI MANEA pregătea olimpicii SUA la matematică!
  • NICU MINCU din comuna Ivești (Galați) vindecă diverse boli cu leacuri și ceaiuri preparate din 170 de plante. La 81 de ani, arată ca la 50, pentru că, spune el, a descoperit un (secret) elixir al tinereții.
  • Cercetătorii de la Observatorul Astronomic de pe malul Dunării colaborează cu institute din alte țări pentru a stabili traiectoria unui corp ceresc care se apropie de planeta noastră. Un alt fel de strategie-de-apărare-a-Pamântului-de-asteroizi care se scrie la Galați…
  • ANA PORGRAS, gimnastă, campioană mondială la bârnă, în 2010 la Rotterdam
  • PAUL SÂN-PETRU (n. 1936 Galați) – scriitor, sculptor, muzician, medic. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1978 și membru al Societății Scriitorilor Medici și Publiciști din București. Este o personalitate culturală apreciată atât în țară cât și în străinătate. A publicat 18 volume de poezii și două volume de proză scurtă.

Această listă poate fi completată cu zeci și zeci de nume de oameni valoroși și chiar vă invit să o faceți. Ce ne îndeamnă să amintim zilnic de toate gunoaiele iar despre cei buni să nu spunem nimic?

foto: Iulia Kelt
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

2 comentarii pentru “Made in Galați”