Lucruri de-altădată

Este o replică devenită clasică prin filme: „They don’t make them like that anymore!”. Fie că-i vorba de spioni scoși la pensie, de mașini americane mai vechi sau de muzica de-acum 20-30 de ani, connaisseurs trecuți bine de vârsta tinereții oftează atunci când redescoperă vreun vestigiu al epocilor de glorie de-altădată. The good old days!

Mă mândresc că țin pasul cu noile vremuri și am susținut mereu că cea mai bună carte încă n-a fost scrisă și cea mai bună muzică încă n-a fost compusă și că le-aștept s-apară.

Și-aseară dau peste Towers Of Faith a lui Roger Waters

Of!

Sunt îndrăgostiți pe care viața i-a împins înainte, fără să-i întrebe, iar ei au fost nevoiți să pitească-n suflete beatitudinea clipelor de sublim și să se țină tari. Mângâieri, alinturi, șoapte, ocheade și buchete de sărutări fierbinți sunt depuse cu drag într-un sipet și capacul lui e închis cu grijă. Apoi își ridică privirile și, dârz, pornesc înainte, refuzând să mai privească în spate. Câteodată e prea dureros să faci asta!

Și, după ani, vine-o clipă când, poate din nebăgare de seamă, sau poate după ce iureșul vieții se mai potolește, mâna aceea atinge capacul cufărului cu amintiri. În joacă, degetele alunecă pe-ncuietoare, parcă având o voință proprie. Mintea se preface ocupată cu altceva și degetele acelea, curioase ca niște pisici, ridică puțin capacul.

Iar dinăuntru se strecoară un fuior înmiresmat al lucrurilor de-altădată. Se strecoară, se ridică și-atinge sufletul acelui nefericit. Ca deșertul însetat de ploaie, ca floarea ce caută soarele pe boltă, ceva adormit din adâncul ființei se trezește înfiorat la viață.

Trecutul redevine cât se poate de viu și toate acele clipe ce păreau uitate se reped afară, însetate de îmbrățișare. Magia recucerește lumea cu așa o forță încât…

Of!

Mda… Am devenit sentimental, stârnit de corzile lui Waters.

Poate că va mai trebui s-așteptăm ca cea mai bună muzică să fie compusă, dar noi, cei de-atunci, am rămas credincioși iubirilor noastre.

Like you just said! They don’t make them like this anymore!

[youtube DBYHblcElZ0 560 340]

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

1 comentariu pentru “Lucruri de-altădată”