Libracadabra 49 ©

Răspunzători pentru toate nenorocirile noastre sunt în primul rând făcătorii-de-dragosteEi ne otrăvesc sufletul cu privirile lor, adevărat fiind că și sufletele noastre, himerice uneori, tânjesc după otrava care le place la nebunie, ca nimic altceva. Nimeni n-o să ne spună: păzea, ați nimerit într-un abator, pregătiți-vă pentru tot ceea ce poate oferi un abator mai frumos!

Lucrezi la o dragoste nouă și vine câte unu’ din ăsta, îți întinde o foarfecă și-ți spune să tunzi ce simți până ia forma unei relații. Tu te-apuci de îndată să tai cauze numai de tine știute, iar dacă aceste cauze trebuiesc numite-n cuvinte atunci tai și cuvintele, vorbele acelea, peste un milion de vorbe din care oricum nu mai rămâne nimic la primul suspin.

Câtă osteneală îți dai s-ajungi, măcar de formă, la o relație, situația se-nrăutățește, doar frizeriile nu-ți mai sunt de folos și simți că ai nevoie de cu totul altceva. Multă vreme ești un măscărici de meserie (deși meseria de măscărici ar trebui să aibă niște standarde) care nu mai poate, vrea să intre adânc și să se delecteze cu nurii cei zbanghii.

Parcă prea ești numai tu de partea cealaltă a ușii, stângaciule/ grosolanule/ sălbaticule/ lacomule!

Când în sfârșit ceea ce simți devine certitudine, e o certitudine prea scurtă. Iar făcătorul-de-dragoste te batjocorește:

 –  Bine mă, autoamăgitule, ai o relație, da’ unde ți-e iubirea?

Amintește-ți abatorul de suflete, bunicu’ măcelar, taică-tu, meseriaș de primă mână, măcelar și el, iar tu, în cel mai scurt timp, te vei dovedi tu însuți un demn de urmat exemplu de măcelar. Ce-ai putea face altceva cu o dragoste din care sângele s-a scurs picătură cu picătură și care e crudă ca o halcă de carne?

Lucrul ăsta nu ni-l spune limpede nimeni și făcătorii-de-dragoste folosesc ce vor din noi.

Prima concluzie: nu există motive pentru a se da crezare cronicilor istorice, depozițiilor martorilor oculari și poveștilor transmise din om în om despre fenomenalele calități ale făcătorilor-de-dragoste cu care îi uluiesc pe contemporani. Potrivit celor mai optimiste prognoze, ei vor dispărea de pe planeta noastră până la sfârșitul secolului. E o realitate pe care, ca un mecanism de apărare în fața suferinței, putem s-o negăm desigur.

Constituția aerodinamică a făcătorului-de-dragoste denotă că el aparține unei alte geneze. Documentele vremii spun că aceste viețuitoare aveau chimie. Lucru ciudat, dar la noi pe pământ rasa omenească nu are o părere unanimă în privința asta: ce înseamnă și ce este dragostea, contextual vorbind? Hobby? Profesie? Creație populară? Thriller? Decădere morală? Perioadă cu stres ridicat?

De aici se desprinde cea de-a doua concluzie : făcătorii-de-dragoste sunt urmașii urmașilor de pe alte poziții idealiste, care au ajuns peste noi cu ajutorul scuturatului din gene și, în final, au căutat asimilarea prin contact.

Nici astăzi, aceste degenerate făpturi, pare-se că nu și-au pierdut complet puterile lor magice avute în trecut.

Dar se cunoaște exact numărul lor? N-ar fi necesar un recensământ? Apoi să se urmărească în instanță, cu instituții abilitate, și să se pună sub supraveghere toți făcătorii-de-dragoste înregistrați oficial. Nu-i nici un dubiu că în acest fel, îndrăgostirea care le este caracteristică precum și curiozitatea cunoașterii în chip armonios cu noi, ceilalți, va fi definitiv eradicată!

Ce să faci altceva cu niște entități lipsite complet de facultatea de a gândi logic?

Atrag atenția cititorilor: oameni buni, feriți-vă! Făcătorii-de-dragoste au câteva metode preferate prin care-și bat joc de noi. Ĩn mod special le place să se arate tocmai în momentul când avem cea mai mare nevoie de ei…

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

2 comentarii pentru “Libracadabra 49 ©”