Libracadabra 30 ©

Muncisem din greu pentru acel te iubesc

Am crezut, ca un prost, că vorba asta se caţără-n slobozirea ei curentă numai după lungi şi îndelungi fandări introspective. După intense colaborări şi dezbateri cu mine însumi.

Dar din cauza unor atentatori derizorii, ieftini şi fără licenţă poetică, care mânuiesc în autosatisfaceri repetate aceste tandreţuri, declaraţia mea de dragoste a ajuns o aia, o mamaie şi-o bătaie de joc!

Într-o zi, femeia cu care stătusem la bine şi la rău de vreo câţiva ani, mi-a spus te iubesc.

Pentru că nu mai auzisem asta până atunci din lexicul inflexat al laringelui ei, am suspectat-o că nu ştie ce spune şi-am plonjat fără mască de oxigen direct în tahicardie.

Mai ales că-şi pregătise probabil îndelung momentul ăsta special, între două muşcături şi-un scuipat de la ambalajul singurului mijloc contraceptiv din casă, mijloc prin care urma să ne petrecem util acea după-amiază a săptămânii.

M-am speriat atât de tare, că la multă vreme după, mijlocul contraceptiv rămăsese în continuare greu de folosit…

Sunt aproape convins că am o problemă.

Dulcegăriile nu mă stârnesc deloc!

Cum să pun la deîmpărţit o secreţie verbală automată şi la-mpărţitor o mărturisire? Cum să fac un melanj incitant între nişte luări la mişto ale unor speculanţi stilistici şi aşa-zisele iubiri declarative, care se scurg pe mine într-un ce dulce eşti şi alţi picuri lipicioşi de salivă?

Nu pot să scriu te iubesc prin sms!

Nu ştiu să-mi vâr limba prin tot felul de găuri ale zidului, pe Facebook, în urechea vreunei dudui, ca un psihopat cu simptomele la vedere.

N-am nevoie să aud te iubesc în timp ce fac sex pentru că oricum nu cred că fac dragoste! Aşa că, postludic, rog persoanele doritoare să-şi bage la loc cele două cuvinte, de-acolo de unde le-au scos, pentru o nouă partidă!

…. Cel mai frumos te iubesc pe care l-am spus în viaţa mea, a fost spontan şi a fost într-o gară. A fost şoptit, a fost ireal de simplu să-l spun şi a fost de pe scara trenului ce tocmai pleca.

A fost singurul te iubesc de la care n-am întors capul.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

5 comentarii pentru “Libracadabra 30 ©”