Kosovo şi autonomia secuiască

Săptămâna trecută am asistat la un teatru scurt în patru scene.

Scena unu: Curtea Internaţională de Justiţie declară că kosovarii care şi-au declarat independenţa n-au încălcat nici o lege. Laslo Tokes scoate pisica autonomiei secuieşti.

Scena doi: Ca orice român verde, când aude de autonomie, Boc înţelege independenţă şi sare ca ars. Ca dovadă a unei îngustimi de gândire caracteristice, dă o replică aiuritoare. „Constituţia se aplică, nu se discută!”. Zău, Bocule? Da’ pălăvrăgeala cu reducerea numărului de parlamentari şi unicameralul ce-i? De unde şi până unde sunt interzise discuţiile pe marginea modificărilor unei constituţii proaste?! Dacă tăceai, democratic rămâneai! Da’ ce mă mir eu, că mioriticul aşa declaraţii vrea. Discutăm numai ce şi când vrea muşchii mei! În rest, s-auzim de bine!

Scena trei: Premierul Orban vine şi se întâlneşte cu Băselu. Practic, se pune batista pe ţambalul lui Tokes. Nu aşa se rezolvă chestiile astea, vere! În România de azi, UDMR-ul ţine guvernul de coaie. În România de azi te culci cu un preşedinte şi te scoli cu altul, te culci cu TVA de 19% şi te scoli cu TVA de 24%. Te culci cu leafa întreagă şi te scoli cu leafa redusă cu 75%. Nu-i nevoie să fie întrebat mioriticul cu privire la fleacuri de-astea! Să nu-l deranjăm, că are chestii mai importante de făcut! De urmărit telenovele şi ştiri de la ora 5, par exemple.

În România de azi, lucruri de genul autonomiei sau remanierii guvernamentale se rezolvă la un şpriţ rece, la Snagov sau acasă la Vântu.

Pus în faţa faptului împlinit, mioriticul o să-njure una bună şi-o să uite. Eventual, într-un suprem gest de protest, schimbă canalul de pe DDD pe Realitatea şi mai trânteşte un comentariu porcăit pe vreun blog, aşa, să se răcorească.

Aşa că scena patru se petrece mult mai discret. Guvernul semnează o ordonanţă prin care concetăţenii noştri vor obţine 75% satisfacţie. Pe şest. Nu-i nevoie să trezim bizonul mioritic cu declaraţii sforăitoare pentru atâta lucru!

foto: curentul.ro şi financiarul.com

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

1 comentariu pentru “Kosovo şi autonomia secuiască”