Katerynka de onoare a orașului

În buna tradiție, ca să citez ADS-ul de Galați, pîrțîitorii Consiliului Local au mai tras un pîrț cu valoare inestimabilă pentru urbea noastră. Tradiție se însemnează faptul că anual, de Sf. Andrei, patron de oraș pe la noi, se nominalizează personalități pentru a le fi recunoscută într-un fel valoarea. După mintea noastră de muritori de rînd personalitățile respective ar fi trebuit să aibă măcar un dram de legătură cu orașul, să reprezinte orașul, să fi făcut perormanță aici. Dar asta numai în mintea noastră, cei de la CL au altă perspectivă asupra acestor lucruri.

Lista de nominalizări este destul de bogată motiv pentru care ar trebui să ne mîndrim pentru că, și sincer vă spun, persoanele nominalizate sînt cu adevărat deosebite. Mă opresc totuși la Florin Piersic. Actorul, unul de mare angajament, nu prea se pupă în peisaj. Nominalizarea lui bănuiesc că are o bază solidă care… îmi scapă.

Cu puțin efort aș putea aminti de o persoană care nu e de origine gălățeană dar care în ultimile luni a adus foarte mulți oameni în pragul extazului, mă refer la performanța lui Dorinel Munteanu. Știu că presa e mîncătoare de căcat și că traseul aparent nefericit din Champions Leag a dat apă la moară ofticaților, dar Dorinel la Galați a scris istorie. De fapt la mijloc e doar o bălăcăreală politică, adicătelea cum drac să promovăm un om care este în echipa lui Marius Stan (candidat la funcția de primar), cînd îl avem pe Florin Piersic? În plus dacă ar fi nominalizat un oficial al clubului Oțelul, club care face performanță fără o para chioară în buget, toată spuma politică din administrativul gălățean și-ar fi recunoscut incompetența de a pune pe picioare Sala Sporturilor care e nefuncțională de mai bine de 10 ani sau incompetența de a pune pe picioare Stadionul Dunărea, un stadion care ar fi putut găzdui meciurile de Champions Leag și care ar fi adus mari beneficii acestui oraș. Dar nu, nouă ne place bîlciul și panarama, noi sîntem buni la miștouri și katerinkă. Și pîrțuri. Și-atît!

Hai să ne rîdem cu Florin Piersic! 🙂

Foto: dcnews.ro
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

7 comentarii pentru “Katerynka de onoare a orașului”