Jazz vs. Fotbal 3-0

De fapt Jazz-ul a cîştigat pentru că fotbalul nu a avut curajul să se prezinte la o astfel de competiţie.

În timp ce unii dintre semenii noştri preferau meciul de Cupă (care meci? care Cupă?) eu mi-am luat băiatul şi i-am arătat ce poate face o trompetă, un contrabas şi o tobă. Personal sînt paralel cu muzica în sensul că vocea mea de măgar castrat ar putea strepezi orice suflet dar asta nu mă împiedică să mă bucur de muzică şi artizanii ei.

Thomas Siffling Trio (Germania – ţara mea de vis) din compoziţia căruia fac parte Thomas Siffling – trompetă, Jens Loh – bass şi Markus Faller – percuţie, sînt nişte băieţi de treabă care cîntă nişte chestii. Adevărul este că jazz-ul despre care cîntă ei este ceva mai mişto decît vă puteţi voi imagina (cît de profani aţi fi în domeniu) şi asta pentru că împrumută ceva din muzica electronică, asta nouă de se ascultă acum în draci. După cum spuneam nu sînt un fin cunoscător dar a fost o experienţă pe care o doresc tuturor. Vestea bună este că de la Galaţi ei pleacă spre Cluj, mai exact mîine 13 mai clujenii îi pot admira în toată splendoarea lor în Origine Social Club iar pe 14 mai sînt în Timişoara în Club Bunker.

Vreau doar să mai subliniez un amănunt care mi se pare important şi anume faptul că turneul acestui trio este iniţiat şi sprijinit de Ministerul pentru Ştiinţă, Cercetare şi Artă al Landului Baden Württemberg. Pentru mulţi cîntarea din această seară pare o picătură de cultură şi artă într-un ocean de manelism infect autohton dar unde pune neamţul mîna… aur iese. Mi-aş dori din tot sufletul ca oficialii noştri să o lase mai moale cu discursurile (fals şi foarte prost recitate) din deschiderea acestor spectacole (aţi auzit domnilor directori??? sînteţi falşi şi chiar nu vă pricepeţi la aşa ceva!) iar ministerul culturii ar trebui să-şi mişte frunza prin lume cu cîţiva tineri artişti din ţară (tineri am zis) ca să vadă lumea ce meseriaşi avem, ce artă ştim să facem şi ce viitor artistic putem oferi lumii.

Vă ataşez cîteva poze dar tot degeaba dacă nu-i ascultaţi!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

5 comentarii pentru “Jazz vs. Fotbal 3-0”