Întîlnirea de la Brăila

Vreau să vă spun două vorbe despre întîlnirea de la Brăila dar înainte de toate aș dori să subliniez un amănunt despre care vreau să vorbesc de ceva vreme.

Am tot afirmat că îmi doresc să întîlnesc cît mai mulți gălățeni activi în online. Pe unii dintre ei (foarte puțini) i-am întîlnit, pe unii îi cunosc din alte zone de activitate, cu unii colaborez iar cu unii sînt deja prieten. Eu mi-aș fi dorit să reușesc să creez un fel de gașcă de bere dar și de lucruri serioase. Aparent nu a ieșit așa cum aș fi vrut eu dar lucrurile nu stau chiar așa tragic. Am descoperit spre exemplu că online-ul gălățean este destul de viu iar faptul că nu mă întîlnesc eu cu ei nu înseamnă că ei nu există. Am descoperit fotografi, actori, muzicieni, scriitori, sportivi, medici, oameni din foarte multe domenii de activitate care se afișează pe internet.  Rămîne doar să ne unim interesele.

Am vrut să spun acest lucru ca să nu se înțeleagă că aș crede despre mine că fac foarte multe în online-ul gălățean (chiar nu fac mare lucru) și ceilalți sînt nepăsători ori doar spectatori. Pur și simplu nu a fost să ne întîlnim!

Revenind la ultima întîlnirea a blogărilor ce s-a desfășurat la Brăila eu am fost cam singurul gălățean din peisaj noroc cu Sorin Patriche care joacă la două capete, cînd din Galați cînd din Tg. Mureș. Cei trei care s-au ocupat de organizare, Marian, Diana și Sorin nu au lăsat nimic la voia întîmplării și totul a ieșit ca la carte. Am fost uimit să văd că presa a fost interesată de această întîlnire și a fost lîngă noi pas cu pas. Brăila oricum e renumită pentru implicare, nu știu secretul lor dar ei pocnesc din degete și se întîmplă ceea ce-și pun în cap. Sînt activi, implicați, dedicați și cînd își doresc ceva merg pînă la capăt. Probabil plimbarea cu vaporașul a stîrnit interesul multora dar sînt convins că blogării brăileni ar fi fost prezenți idiferent de vreme sau locație.

O altă surpriză plăcută a fost participarea unui număr foarte mare de blogări (sau viitori blogări) din alte orașe.

Dacă ar fi să găsesc un minus acela ar fi faptul că nu am avut o temă de dezbatere motiv pentru care mulți dintre invitați ne-au părăsit din mers lăsînd în urmă un sentiment de treabă neterminată. Eu am băgat la cap și data viitoare voi fi atent la acest aspect.

Unul din marile mele cîștiguri este faptul că în sfîrșit l-am întîlnit pe Tudor de la staupenet.ro. De fapt cred că nici nu mai era nevoie să ne întîlnim, noi eram deja prieteni, întîlnirea a fost doar o confirmare a ceea ce știam deja. Sînt convins că acest tip de relație bazată pe prietenie și respect va fructifica multe din proiectele noastre. Așa văd eu lucrurile în blogosferă.

Ca să nu lungim pelteaua cred despre această întîlnire că și-a atins scopul. Mica noastră comunitate este în creștere. Am afirmat acolo că dacă ne-am aduna 10 blogări din Galați și 10 din Brăila am construi mult visatul pod peste Dunăre în doar cîteva luni. În acest moment cred că ar fi mai mult decît necesar un proiect comun care să ne pună la treabă dar mai ales să ne unească.

Update – Angela Ribinciuc, jurnalist al cotidianului Viața Liberă, si ea posesoare de blog, a amintit de întîlnirea noastră în articolul Blogosfera se „coagulează”.

Au participat: Marian Sabo, Diana Tusa și Sorin Patriche – organizatori, Pavel IonutIacubov MonicaRinder Razvan CatalinDan PatricheCosmin Zodila, Mustatea Costel, Rata VasileFlorea CristianDoina PopescuSabrina PopescuDan Munteanu, Bran Cristiana Anamaria, Dediu FlorinCati LupascuCatalin Lupascu, Codrin Lupascu, Bezea Tudorel, Tiberiu Mulnar,  Florin Iaba, Andrei Cismaru.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

7 comentarii pentru “Întîlnirea de la Brăila”