Informaţii preţioase. Sau nu!

Ştiri

Personal mi-a cam trecut cu uitatul la televizor dar forţat de nişte împrejurări ciudate şi de forţe oculte am agăţat din zbor două ştiri care seamănă ca două picături de apă. Într-una ne era prezentată o groapă în care un nene (sau o tanti, nu am fost atent!) a găsit pe un alt nene dar cam… oale şi ulcele, iar în ştirea cealaltă ne era prezentat Columbeanu care se arăta foarte îngrijorat de dispariţia fiicei sale. Cum adică unde-i asemănarea?! Păi stai să-ţi zic.

Am constat cu stupoare că persoanele implicate în cele două cazuri, nenea descoperitorul şi respectiv nenea Columbeanul erau atît de consternaţi şi disperaţi încît au simţit nevoia să anunţe televiziunea şi nu autorităţile. Ba chiar Columbeanul a şi simţit nevoia să ne explice în faţa camerei de luat vederi, la oră de maximă audienţă, că e posibil să apeleze la autorităţi, atît este de îngrijorat!

De-aici putem trage următoarele concluzii: ori televiziunea este mai credibilă decît orice altă instituţie, ori este văzută drept instituţia care rezolvă tot, ori televiziunea (presa în general) e locul de pelerinaj al gunoaielor!

Codul muncii

V-am zis că am fost siluit să mă uit la ştiri? Iată dovada! Am mai prins o ştire care făcea referire la Codul Muncii şi cît de vîrtos se aplică acesta. Şi am descoperit din ştirea respectivă că muncitorii care prestează muncă la negru (cine o fi şi negrul ăsta, Dumnezo ştie?!) sînt pedepsiţi cu nuştiu ce şi nuştiu cum. Păi după judecata mea, nu zic că e corectă, doar spun, io socot că muncitorii muncitoresc pentru mîncare pe cînd angajatorii pentru profit. Aşadar considerez că primul e exploatat iar celălalt exploatator. Deci… ce pedepsim noi acilea?

Revoluţie

Apopos de ştiri! Colegul de breaslă Tudor de la staupenet.ro face referire într-un articol recent la… un fel de revoluţie. Eu fac săpături singurel pentru a afla dacă e adevărată sau nu revoluţia din Islanda, ceea ce vă doresc şi dumneavoastră pentru că, după cum vedeţi, presa nu se prea înghesuie să vorbească despre lucruri deaştea agitatoare. Ce-ţi e şi cu mass-media asta?! Trăiască internetul!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

2 comentarii pentru “Informaţii preţioase. Sau nu!”