Importanţa evenimentului

Toate Casele Regale pe care le cunoaştem sînt recunoscute pentru discreţia lor. De la decesul Prinţesei Diana şi pînă astăzi apariţiile în presă a acestora au fost sporadice. Cu toate acestea căsătoria Principelui William a dat puţin în clocot presa care ne intoxică cu tot felul de pseudo-ştiri. Am aflat ce îmbracă, ce mănîncă, ce respiră mesenii la petrecerea cu pricina dar peste toate astea eu vreau să ne uităm la campania mediatică, o campanie care probabil costă pentru Casa Regală a Angliei dar care este una gratuită şi foarte bine venită pentru celelalte Case Regale.

Am trăit tot timpul cu impresia că mass-media românească nu prea a avut voie să vorbească despre Casa Regală chiar dacă aceasta, cel puţin în ultimii ani, a fost destul de activă în peisajul politic internaţional şi chiar local. Dar hai să nu fim paranoici. Lăsînd laoparte ştirile despre ceea ce se petrece în Anglia am observat cum trusturile de presă autohtone au dat o atenţie mai mare reprezentanţilor tronului românesc. Şi aici aş vrea să fac referire la trustul de presă Mediapro care mai are puţintel şi îl aduce pe Rege în direct la jurnalul Meteo. 🙂 Glumesc, e drept, adică nu cred că ar face Regele aşa ceva dar strofocarea trustului mai sus amintit de a băga Casa Regală în seamă este evidentă. Trecînd în revistă fugitiv apariţiile acestora pot aminti de emisiunea „Ce se întîmplă doctore?” în care protagonistă a fost Principesa Margareta sau un articol din Gîndul care ne vorbeşte despre prezenţa Familiei Regale române la evenimentul amintit. Nici Adevărul nu ne iartă dar acolo e vorba de alt mogul. 🙂

Am amintit de trustul Mediapro pentru că aceştia au vorbit despre Casa Regală doar atunci cînd a fost vorba de scandal şi panaramă. Se ştie că între Prinţul Paul de România şi restul Casei Regale este o oareşcare neînţelegere iar Pro-ul a şarjat pe această temă. Trustul ne-a relatat cu lux de amănunte cum s-a născut copilaşul Prinţului dar, cel mai important, că acest copilaş a fost botezat de Traian Băsescu, personaj care se ştie că nu-l are la sufleţel pe Regele Mihai (nici Iliescu nu-l are, ce coincidenţă!). De la Mediafax am aflat că Prinţul Paul şi Prinţesa Lia se vor afişa la „Dansez pentru tine”, de la Acasă Tv am aflat povestea de dragoste dintre cei doi Prinţi, că băieţelul Alteţelor Regale a împlinit un an sau că Prinţul Paul şi Prinţesa Lia sînt ameninţaţi cu evacuarea, iar la emisiunea „Promotor” l-am văzut pe Prinţul Paul şi maşinile sale. Senzaţional, nu-i aşa? Un om deştept mirosea de la o poştă că Prinţul Paul rîvneşte după popularitate şi că nu degeaba restul Familiei Regale îl ocărăşte.

Să revenim la lucruri serioase. Senzaţia mea este că la nivel mondial Casele Regale au simţit nevoia de puţină publicitate şi s-au agăţat de acest eveniment. În plus au simţit că este momentul oportun. Vremurile sînt tulburi, oamenii sînt nemulţumiţi, nu mai au răbdare şi, de ce să nu recunoaştem, actualele guverne ale lumii sînt cam neputincioase în faţa viitorului. Se simte nevoia unei prezenţe ferme dar în acelaşi timp o prezenţă care se impune prin respect şi valori morale. Adică, mai pe şleau, capitaliştii (ca şi comuniştii) au cam murit pe mîna lor! Să fim serioşi, pe praful ăsta omenirea are nevoie de revolte şi războaie? Nu cred. E nevoie de puţin mai multă minte, ordine, disciplină şi, cel mai important, e imperios necesar ca hrăpăreţii de la masa guvernării să se împuţineze.

Casele Regale au un profil care promite: multe din realizările lor încă sînt în picioare şi le utilizăm astăzi aceasta fiind dovada că au făcut bine ce au făcut; reprezentanţii Caselor Regale sînt puţini şi curaţi în comparaţie cu politicienii de astăzi; Casele Regale sînt reprezentate în mare parte de oameni eleganţi, discreţi, inteligenţi, serioşi şi disciplinaţi dar cel mai important este faptul că au o viziune clară asupra viitorului. De aceea am curajul să mă aventurez spunînd că importanţa acestui eveniment este cu mult mai mare decît putem înţelege. Şi cred că aşa e mai bine!

Update 22.04.2011 (presimt că mai urmează update-uri) – Realitatea.net (alt mogul 🙂 ) face un sondaj.
Update 23.04.2011 – Acasă Tv – Principesa Margareta invitata emisiunii „Doamne de poveste” şi Antena 3 – Principesa Margareta şi Principele Radu invitaţi în emisiunea „În premieră”. Şi TVR a avut astăzi în Telejurnal un material în care invitat era Principele Radu

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

8 comentarii pentru “Importanţa evenimentului”