Grecii ştiu ce vor

Într-un comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care ar avea ceva treabă prin Gracia în următoarele zile că pe 28 şi 29 iunie va avea loc o grevuţă generală de vo 48 ore. Interesante mi s-au părut două chestii. Prima este legată de organizatori. Unul din cei doi organizatori ai evenimentului este Sindicatul General al angajaţilor din Sectorul Privat. Ce mama dracului o fi şi bazaconia asta?!? Dar cel mai importat este chiar motivul grevei. Iată despre ce e vorba:

Sindicatul General al Angajaţilor din Sectorul Privat şi Sindicatul Angajaţilor din Sectorul Public au decis organizarea acestei greve în semn de protest faţă de dezbaterile care au loc în Parlamentul elen în scopul obţinerii unui împrumut de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

AFP photo / Louisa Goulimaki

Despre Greci am auzit în ultima perioadă tot felul de poveşti, că ar fi puturoşi şi tocmai de aceea au ajuns aici, că dacă ştiau să-şi administreze afacerea cu turismul astăzi nu erau datori la nimeni etc. Cu toate acestea protestul din zilele următoare dovedeşte că poporul Elen ştie foarte bine unde se situează, ce conducători are şi ce au de făcut în perioada imediat următoare. Cînd realizezi că eşti condus de o mînă de corupţi nu mai opreşti protestul pînă aceştia nu dispar din peisaj. Iar Grecii asta fac spre deosebire de noi care încă mai plecăm urechea la poveşti cu Regi laşi, reorganizarea judeţelor, Harghita şi Covasna, Inul şi cînepa, Capra cu trei iezi!

O zi bună să aveţi!

foto: cryptome.org
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

3 comentarii pentru “Grecii ştiu ce vor”