Ghicitoare

Dacă nu ştii răspunsul la această ghicitoare înseamnă că ai trăit degeaba, că a trecut viaţa pe lîngă tine, că nu ştii care e rostul tău pe lume… Glumesc! E mai mult ca sigur că nu ştii despre ce vorbesc dar am vrut să-ţi captez atenţia. Fii atent aici:

sînt catifelate, hidratante, hipoalergenice, antibacteriene şi nu conţin alcool. În plus, pe lîngă o sumedenie de ingrediente, mai conţin şi D-Panthenol, Alantoină şi… Vitamina E.

Cum? Nu ştii? Sînt şerveţelele umede pentru copii. Bă, eşti nebun? Astea cred că sînt bune şi de mîncat şi de băut. Dacă te doare capul suge un şerveţel umed şi… nu te doare capul. Dar faza cu Alantoina e cea mai tare. Pentru că sînt prostul satului am cătat pe goagle nişte explicaţii referitoare la acest ingredient şi am găsit neşte chestii. Cică:

O biocomponentă de origine vegetală. Favorizează creşterea de noi celule ale pielii, accelerând astfel procesul de vindecare a pielii. Posedă proprietăţi antiseptice şi calmante. Stimulează epitelizarea şi regenerarea, hidratează pielea. Folosită în produse cosmetice cu spectru larg.
De-aici.

Dar nu am putut trece peste DEX şi iată definiţia acestuia:

ALANTOÍNĂ s.f. Produs de oxidare al acidului uric, prezent în urina mamiferelor.
[Pron. -to-i. / < fr. allantoïne].

În condiţiile în care tamponăm uşor faţa, mîinile sau poponeţul copilului cu „urină vegetală” de ce îl mai fugărim pe săracu’ yoghin Bivolaru?

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

4 comentarii pentru “Ghicitoare”