Folk, Rock & Blues

Spre ruşinea mea trebuie să recunosc că am lăsat muzica pe locul ţ-îşpe. Nu mă refer la cîntat, din acest punct de vedere nu mă mai iartă toată faianţa din baie, mă refer la ascultat muzică. Iar ascultatul de muzică trebuie prestat în locuri special amenajate şi nu asculţi orice, oricum, oricînd. Aşa se face că joi (21.04) am fost prezent într-un club gălăţean unde s-a adunat toată spuma muzicii tinereţii mele, băieţi care mi-au cîntat pe scările sau sub scările blocului, în săli de spectacole sau pe scene amenajate în aer liber. Dar cel mai impresionant pentru mine a fost faptul că se împlineau fix 10 ani şi şase luni de cînd doi dintre prietenii de pe scenă (Bogdan Goage zis Gogu & Cătălin Şelaru) îmi cîntau la nuntă. Am plîns ca un copil. Dar să trecem peste momentele mele penibile…

Sala a fost cam aerisită spre nemulţumirea celor de pe scenă dar faptul că ne-am adunat ca pe vremuri, am cîntat ca pe vremuri, a fost parcă mai intim şi mai mişto.

Pe scenă au fost Iulia Mitrea & Tituş Constantin şi au cîntat bestial piese de pe albumul „Liber”, piese folk, rock şi country. Iulia puţin răcită a făcut faţă cu brio, un profesionist adevărat. Iulian Dima şi Rudy Leica au făcut minuni cu instrumentele alea, băieţii ăştia sînt fantastici. Cătălin Şelaru a venit ca orice muritor de rînd numai că prieteniile vechi nu pot fi trecute la „şi altele” motiv pentru care a fost luat cu arcanu şi pus pe scenă. Nu a vrut să arate dar amintirile îl cam trăgeau de lacrimi! Despre Gogu (Bogdan Goage) ce să zic?! Un om plin de păcate dar de care nici Dumnezeu nu se va atinge fiindcă ştie că Gogu tre’ să cînte. Din floare-n floare, din oraş în oraş sau din ţară-n ţară, Gogu îşi marchează teritoriul şi lasă urme adînci, atît de adînci că vrei să-l mai asculţi odată. Şi încă odată! Iar Yogy (Mihai Paveliu)? Păi… Yogy e din copilărie. Cînd veneam de la şcoală Yogy era pe treptele din spatele blocului şi făcea digitaţie. La greu. Nici azi nu ştiu dacă el cîntă la chitară sau chitara cîntă la el, cert este că Yogy este cel mai bun. Mă tot invită la petrecerile dintr-un pub mişto din Bucureşti, petreceri la care face cîntări memorabile. Nu pot să ajung că ne cam despart ceva kilometri dar am fost odată anul trecut şi… Yogy este cel mai bun!

În ordinea numerelor de pe tricou şi aranjarea în cadru, în fotografia din stînga au fost surprinşi cînd făceau neşte treburi, următorii: Mihai Paveliu (Yogy), Bogdan Goage (Gogu), Rudy Leica şi Iulian Dima. Am înţeles că fac cîntări dese împreună şi că se plimbă destul de mult. Cînd auziţi de ei să nu-i rataţi că nu vă iartă nici Dumnezo pentru aşa ceva!

Şi pentru că amintirile mă chinuiesc vreau să vă ofer spre vizionare şi ascultare un videoclip* al trupei Balcanic, trupă din componenţa căreia făceau parte Yogy (chitară solo), Gogu (voce), Emil Oprea (bass), Bogdan Dumitrescu (chitară), Claudiu Bogdan (tobe) şi Laura Petrescu backing vocal.

[youtube 0_8z9z5VhzY 580 400]

* = „Videoclip” e mult spus. Este doar un montaj video în care am încercat să-i găsesc pe toţi cei care au cîntat la vremea respectivă în Balcanic. Şi a fost destul de greu dar nu imposibil! 🙂

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

3 comentarii pentru “Folk, Rock & Blues”