Fără titlu

Număru’ unu:

Cică un băieţel vine la tăticu şi întreabă: „Tati, ce-i aia o curvă?” Tăticul, puţin stînjenit, îşi ia inima-n dinţi şi răspunde: „Tati, o curvă este o femeie care cheltuieşte mulţi bani, se îmbracă sumar şi se machiază strident.” Nu trece mult timp şi părinţii copilului pleacă la o petrecere. Înainte de asta, cînd cei doi soţi îşi pregăteau ţinutele, soţia îl întreabă: „Iubi, cu ce să mă îmbrac? Păi, io zic aşa: ca să nu mai cheltuim un ban în plus, să porţi ţinuta de anul trecut, pentru că atunci era vară iar acum iarnă ia-ţi o rochie mai lungă, iar ca machiaj… ceva mai subţirel.” Băieţelul care era prin preajmă a completat sec: „Păi da, că doar nu eşti o curvă!”
Povestea este scrisă între ghilimele pentru că e reală. Am schimbat cîteva amănunte prin ea dar asta nu alterează cu nimic substanţa.

Număru’ doi:

Văd foarte des chestia următoare în ultima perioadă: unii sînt aşa „receptivi” (şi nu înţeleg de ce, vezi aici, aici sau aici) şi promovează ştiri care ne anunţă că se mai fărîmă un ziar, o televiziune, o firmă, un magazin etc… Acestea nu sînt informaţii sau ştiri şi nu fac altceva decît ca amărăşteanul de angajat să devină mai sclav decît era pînă acum. Cînd acestea mor de proaste ce sînt sau de mîna concurenţei e natural şi benefic pentru societate, dar cînd se închid din cauze „crizate”… nu cred că e motiv de bucurie pentru nimeni. Şi cînd te gîndeşti că Zoso scrie din plăcere şi nu pentru un căcat de salar parcă îţi vine să te strepezeşti mai tare…

Numărul trei:

Aş fi vrut să mă las de politică anul acesta… Adică să scriu mai puţin. Sînt zece zile de cînd mi-a trecut chestia asta prin cap şi deja vreau să o uit. Ar fi chiar un mare păcat să nu mai scriu despre nevasta „Cenaclului” care omoară oameni pe trecerea de pietoni, despre cum un nimeni (care mai e şi ţigan) divorţează şi e ştire naţională la oră de maximă audienţă sau despre preşedinţii noştri pe care îi votăm foarte des, chiar dacă ne alintă cu „măi animalule” sau „ţigancă împuţită”.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

1 comentariu pentru “Fără titlu”