Eurovision

Nu sînt un super ascultător de muzică dar muzica e unul din puţinele fenomene frumoase care există în viaţa mea. Şi fotbalul. 🙂 Dar să revenim.

Se perindă pe scena Eurovision-ului din acest an nişte voci care ar putea zdruncina europa muzicală într-un fel anume. Nu sînt specialist dar Paula Seling, Luminiţa Anghel, Laura Petrescu, Alexandra Ungureanu sînt artişti cu un potenţial fantastic dar promovarea lor este… NULĂ. Simt nevoia să mă plîng puţin (ca românul) de execrabila promovare a acestui concurs. Sincer nu urmăresc decît din greşeală postul naţional de televiziune. Poate avea el 1, 5 sau 200 de canale, dacă nimeresc acolo doar din greşeală înseamnă că e doar o greşeală că există. Şi nu pot să cred că acest spectacol muzical se adresează clasei muncitoare din mediul rural. Dacă artiştii mai sus amintiţi nu şi-ar fi promovat prezenţa în concurs pe canale proprii cred că TVR-ul reuşea să se privească singur pe 6 martie. Că tot aminteam de fotbal… un regret asemănător este legat şi de promovarea Champions Leag, o competiţie ce are deja istorie în românia. Aş vrea să pot avea acces la punctele de raiting făcute de TVR în zilele cu meciuri de liga campionilor şi punctele de raiting adunate de ProTv în perioada în care avea drepturile de difuzare ale acestei competiţii. Dar chiar şi fără dovada palpabilă sînt convins că TVR-ul face raiting la meciuri cît face o televiziune comercială la o telenovelă slăbuţă. De-aici se naşte întrebare sinceră pentru TVR: cum puteţi să fiţi atît de secundari, neimportanţi, nesemnificativi, trişti, mici, decoloraţi şi nevăzuţi cu un asemenea buget?

Am ataşat clipul Paulei Seling nu pentru că îmi place, ştiu sigur că Paula poate mult mai mult, ci pentru că Paula este un artist complet care ne poate reprezenta frumos oriunde. Melodia lor îmi face cu ochiul pentru că are urme de muzică din anii ’80 iar nostalgia vremurilor cînd muzica se asculta, nu se vedea, e mare de tot. Aş mai avea un reproş de făcut tuturor participanţilor la acest cocnurs: nici unul dintre ei nu vrea să rupă ritmul plicticos de-acum al stilului Eurovision. De aceea competiţia are deja un aer de mucegăit sau vechi iar ascultătorii trăiec cu impresia că ascultă melodii deja „fumate”.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

1 comentariu pentru “Eurovision”