Europa șuie ©

Miroase a busuioc și a pâine. Cele câteva dude stafidite de pe jos sunt motivul pentru care fata asta frumoasă își vaită parfumul. Bineînțeles că nu se vaită de lene. Se vaită de burtă. Zeus a văzut-o și s-a îndrăgostit de frumusețea ei. Iar faptul că era pe jumătate goală i-a făcut lui, părul măciucă.

Pentru că Zeus are un simț al umorului cu totul special.

Ĩnchipuit ca un taur alb, a început s-o îmbie cu vocea lui groasă, aproape cavernoasă, de băutor de nectar:

– Gândește făi tâmpito! Coliere de perle, un căsoi, toată argintăria, splendidă, nepământeană și pe deasupra câte amintiri cu standing ovations că EU te-am ales pe…tine!

Acuma, ea ce să facă? Să cheme ajutor? Să urle? Să-ncerce să fugă? Unde naiba să fugi de Zeus?

Așa că, temătoare la-nceput, Europa, fata lui Agenor și a Telephassei, s-a încălecat pe taur. Dimpreună au tăvălit câmpurile, au răvășit mările până când un fior cumplit i-a străbătut ei tot trupul și i-a clănțănit dinții.

Devenise parte, desigur continentală, a întregului sedus și abandonat…

Mai întâi a fost ceva care se referea la liberul comerț, la cooperare și la bună vecinătate. Ĩn 1957, șase state mai vânoase și mai pe treabă ca alealalte, formează Comunitatea Europeană a Cărbunelui și a Oțelului – CECO. Un an mai târziu, prin Tratatul de la Roma, se extinde cooperarea internațională și se pune de o Comunitate Economică Europeană. Tot între ele, șase. Numa’ șase-s norocoase! (Chestie futuristică, care avea să se confirme ulterior).

Exista și o logică. Se intermediau schimburile între industriile grele, naționale…

Am zis naționale? Stop. Peste tot acest lapte-gros apare un nume: Valery Giscard d’Estaing! President de la République française 1974-1981, ‘mnealui se pretinde, dacă-l răsfoiești de prin anale, ca politician la centru-dreapta. Ĩn intimitate mason, membru Bilderberg-Group și Comisia Trilaterală. Coleg de umbră cu alți domni și doamne care… Care.

MS Mihai

Folositor în atelierele hărniciei pentru Noua Ordine Mondială, acest Idéfix redactează textul unui tratat constituțional, proiect gen. Mai mult, se combină cu Rockefeller David și Kissinger Henry, în 1989, pentru a-l convinge pe gospodin Gorbacoiv că trebe să se integreze cu perestroika lui cu tot în balșoaiele instituții financiare ale lumii : GATT, FMI și Banca Mondială.

Estimarea că într-un interval de 15 ani, Europa va deveni stat federal, a bâțâit hotărât capetele mandatate la acea întâlnire. Și asta se întâmpla pe când Tratatul de la Maastricht (1992) nici nu era în creion măcar.

Noi am înțeles astăzi, că UE nu mai e un club de state SUVERANE care lucrează împreună ci a devenit o dictatură.

500 de milioane de oameni sunt guvernate de niște funcționari care duc la îndeplinire numai deciziile acelor conducători, în condițiile unei discipline de fier. Sistem nomenclaturist, cum ar veni. Născocit, zice-se, de tavarișci Lenin, acest sistem ar trebui azi să fie democratic, de vreme ce există organisme de conducere alese de jos în sus, dar și centralizat, de vreme ce corpurile inferioare sunt subordonate direct și fără drept de apel, celor superioare.

E foarte bine să fii idealist, dar ideea asta de a lua toate țările europene și a le vârî într-un stat federal, cu conducere birocratică, de a le aboli independența și a le expectora o nouă identitate(sanchi!) europeană, se poate face dacă vor și oamenii.

Ești cetățean european și ai drepturi. Ai dreptu’ la sodomizare în mod repetat democratic și la ciomutilarea bărbăției de țară și transferarea ei la Comisia Europeană și la celelalte comitete și comiții europene (cinci la număr).

Ĩn 1920, leadershipu’ european de atunci a luat mai multe state balcanice, le-a forțat, silit, siluit să se acupleze toate într-o singură gâlmă teritorială și asta a dus la cumplite războaie civile. Mai ales acum 20 și ceva de ani când puroiul nivelării etnice și religioase s-a fătat cu durere. Se numea Jugoslavia și a fost stat federal dacă mai țineți minte. Au murit mii și mii de oameni.

Niște prezidii cu aspect de conțopiști la plenară, vor să ne spună că UE nu e totuna cu URSS-ul. Da’ fanatismul comisarilor europeni și al Băncii Central Europene ce e? Cine sunteți Voi, Barroso, Shultz, Reding, Rompuy???

saracie2Sărăcia Europei devine endemică, prea săracii nu mai pot cu prea fericiții, intelectualul huiduie ritmul gelatinos al reformelor, colcăie de inegalități sociale, e o formă de comunism ceva mai modernă, acum există regiuni (din mai multe provincii) nu țări, în care votul bineînțeles că tot nu contează.

Austriecii și ungurii descoperă ieftin de tot shoppingul de la Beograd în timp ce pentru românul din est, mezelurile și telemeaua, precum și piața de gros e numaidecât peste Prut, peste Podu’ cu Flori.

Oare întâmplare să fie că din 2008, de când a devenit clar că zona Єuro nu poate mișca din fese fără un transfer masiv de capital de la țările nord-europene către cele din sud, că toate măștile alea împăciuitoriste de la Bruxelles nu au chemare de leader și nu mai impun respect, fraulein Merkel a intrat în acțiune și conduce, legal desigur, Europa?

Să știți că și Hitler, tot ce a făcut în Germania, a făcut legal…

Hai să ieșim din faza de negare! Din bucuria asta afișată la summituri cu care ne distrugem viața! Să judecăm cu toții obiectiv și să vedem că Єuro e în colaps. Pentru ce atunci, obsesia de a crea acest Stat Єuro dacă n-ai peste tot aceeași fiscalitate? Divizarea Europei, scara și durata la care a ajuns recesiunea este mai mare decât au anticipat spezialistenĨn SUA, când Nordul nu s-a mai înțeles cu Sudul au realizat un război. De secesiune. 4ani.

Cum vă sună: recesiune – secesiune? Europaie pe foc?

turism

Avem niște unii care nu au fost aleși să ne conducă ci au fost numiți de prietenii lor din conclavurile/găștile/coteriile/clicile/cârdășiile/clasele politice. Parlamentul European? Cumva ăla care a redenumit Constituția Europeană (plagiată merde!,de musiu Giscard d’Estaing mot-a-mot după un proiect ultra secret? nazist, conceput de mâna dreaptă a Führerului, Rudolf Hess) în Tratatul de la Lisabona și l-a trecut pe el, pe tratat, fără referendum pentru că știa că nu l-ar fi votat nici un cur de babă ușurat de vântul schimbării??

S-a dat o spoială, iar spoitorii cu papion și căști pe urechi ți-au creat iluzia că tu, ca elector, poți să-ți alegi viitorul.

Viitorul? Spirala descendentă, malaxorul în care sunt deja toate economiile sud-mediteraneene? Rata șomajului care depășește 60% la tineri? Avem tot mai mulți oameni care nu mai pot, nu mai vor, care au ajuns la disperare. Iar oamenii disperați au reacții disperate!

Renunțați la independență, mutați capitala Europei la Berlin, vindeți-vă rușinea/democrația sau ce-o fi asta, la peștii cu ghiul, apoi avortați oameni politici extrem de bogați, unsuros de bogați pe banii voștri, că tot nu vă mai pasă…

Cetățeanule de rând, europeanule la locul tău de muncă european, trebuie să știi că gata!, nu mai ai bre Democracy fiindcă ea a fost dată Uniunii Europene.

Europa bazată pe comerț și cooperare? Da’ ce zici de o Europă care să cedeze capacitatea de a controla economia? Cui? Păi tu de ce crezi că un fior cumplit i-a străbătut ei tot trupu’ de nimfă și i-a clănțănit dinții?

Cum spuneam și-n titlu: Europa și UE…

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply