Eternul feminin

Atât de mult din viaţa noastră e influenţată de femeile cu care interacţionăm, încât am ajuns să fiu convins că lumea-n care trăim este o lume feminină. Adică, trăsăturile definitorii ale lumii sunt impuse de femei.

Cherchez la femme! În spatele fiecărui bărbat mare e o femeie mare! Şi mai e şi bancul ăla în care se explicau toate invenţiile mari ca un efort al bărbaţilor de-a scăpa de gura şi dădăceala femeilor. Bancul se încheia cu replica: De câte ori o femeie plânge, lumea face un pas înainte!

Se poate că majoritatea personalităţilor au fost bărbaţi. Aparent, personalităţile sunt cele care şi-au pus amprenta asupra lumii, făurind istoria. Dar, ce i-a împins pe-acei bărbaţi să facă ce-au făcut?

Un mucalit spunea că englezii şi-au făurit imperiul britanic ca să aibă unde pleca de-acasă, femeile din Anglia fiind cam urâte şi cam victoriene. Unii zic că tot de-aceea englezii au un procent mare de homosexuali. Diferenţa dintre cum arată o englezoaică şi un bărbat n-ar fi chiar atât de mare, iar cu un pahar la bord poţi confuza uşor. Plus că, a doua zi, amantul nu-ţi face capul călendar cu „Cred c-am rămas gravid!” şi cu „ Acuma sper că mă iei în căsătorie!”.

Poate că explicaţia apariţiei imperiului britanic a fost şi atracţia pentru băutură, ceea ce se ştie că nu prea face casă bună cu femeia. Trebuie să pleci pe mare ca să te poţi face turtă în tihnă. Plus că, până ajungi la destinaţie, îţi trece şi mahmureala.

Reveniţi acasă, englezii au trebuit să recurgă la cluburi exclusiviste men only ca să reziste.

Şi uite-aşa femeia-şi pune amprenta pe lume.

În America ce să mai vorbim! Femeia ia, la divorţ, aproape tot, aşa că-ncearcă numai să nu-i faci pe plac! Dracu te-a luat şi rămâi şi-n curu gol! Bănuiesc că tot de-aia pleacă şi americanii la război pe-aiurea prin lume, de fiecare dată.

Marile averi tot aşa s-au făcut. Vine George acasă şi se făleşte: Azi am fost la bancă şi-s fericit să anunţ că-s milionar! Sunt tare mândru!

La care mama sau nevasta, sau amândouă sar pe el: Mare lucru! John e miliardar! Mi-a zis nevasta lui azi la coafor. Aşa că n-ai de ce să fii tare mândru! John te-a întrecut!

Dar, dragă, (încearcă George să se apere) avem atâţia bani! Avem tot ce ne trebuie! La ce ne-ar folosi?

Uite de-asta eşti tu fraier şi râd toţi de tine! Eşti un mocofan naiv şi zgârcit şi te laşi pe tânjală! Cum poţi să stai liniştit când John te-a întrecut? Te laşi la el, măi? Of! Cine m-a pus pe mine să mă mărit cu un pămpălău ca tine?! La noapte dormi pe canapea! Mă doare capu’!

Dacă stai să analizezi, nu rămân multe lucruri care să nu fi fost determinate de femei. Poate fotbalul, dar uite cu ce rezultat! Ne bate şi Albania şi Belarusul…

Nici un magazin nu-şi permite să nu ia în considerare clientela feminină! Cele specializate exclusiv pentru bărbaţi au primele probleme în caz de criză. Dragul meu, e criză şi trebuie să facem economii, aşa că nu-ţi mai schimbi computerul şi maşina. Dar, eu trebuie să-mi cumpăr rochia aia nouă şi parfumul acela din reclamă, pentru că altfel dau în depresie! Vrei să mă doară capul permanent?

Aşa că nu mă mir că administratorul site-ului îmi sugerează să scriu ceva mai pentru cititoare. Vrea şi el, săracu’ să aibă ceva accesări! Aşa că-n următoarele articole vom vorbi despre modă, ceară de epilat şi despre ce-a mai făcut Bianca lui Bote. Plus sfaturi despre cum să ai o viaţă sexuală reuşită şi topuri cu cei mai bogaţi bărbaţi.

Să ştie lumea pe cine să dea de exemplu acasă!

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

3 comentarii pentru “Eternul feminin”