Eternele duminici ©

După cum te-ai putut informa dragă cetățene, din maedia, Politica a rămas, în ciuda numeroaselor scandaluri, pe capul tău de locuitor.

Este adevărat, faptele ei reprobabile au avut și au consecințe asupra ta. Ți-au ridat fruntea! Până la urmă însă, gestul tău de a nu o părăsi atunci când ai fi avut toate motivele din lume să o faci, a impresionat și te-a vârât în Opinia Publică.

De fapt, tot felul de psihologi-ai-neamului te sfătuiesc, când treci printr-o astfel de porcărie, să reflectezi îndelung înainte de a lua Decizia. Să fii înșelat, este într-adevăr o experiență traumatizantă, dar să fii înșelat de 25 de ani într-una, nu implică tocmai stări afective plăcut mirositoare. În plus tu și politica formați un  cuplu, aveți copii, copiii sunt de-acum ai tăi, sunt mari, n-ar trebui să vă călcați pe suflet și să rămâneți împreună, dacă nu din alte motive măcar de dragul urmașilor?…

Chiar dacă tot auzi, de atâta vreme încoace că ea, politica, e o curvă și că în fond ăsta e și rostul ei pe lume, doar un scuipat convalescent și-un dans happy nu te va ajuta să depășești momentele dificile.

Iată alte câteva trucuri :

  1. Arată-i putorii că ești mânios

Nu te interioriza – spune-i tot ce ai pe suflet! Să taci nu e cheia potrivită pentru a dezamorsa conflictele. De altfel, vorbind chiar și sub formă de gargară te mai eliberezi și tu de stress și te simți ceva mai puțin onanist.

  1. Depășește momentul critic

După fiecare scandal îți va fi greu, dacă nu imposibil, să nu-i comunici despre felul în care i-ai lua toți morții și toți viii. Trebuie, n-am ce să-ți fac, să fii de acord ca, măcar o jumătate de minut pe zi să stai calm,pentru a nu scăpa lucrurile de sub control. Încearcă în acest timp să aerisești atmosfera ostilă din căminul tău. Casa e bine să fie locul în care să te relaxezi și să te simți. Dacă vei continua să înjuri și să lovești toate acele minunate electrocasnice nevinovate,cu ecran plat, foarte probabil ai să te nevrozezi, ceea ce n-ar fi tocmai în interesul familiei tale încă datoare la bancă.

  1. Răzbună-te

O relație de sictir asumat cu urna de vot poate fi un medicament minunat împotriva depresiei. În plus, vei avea o satisfacție deosebită atunci când vei înțelege că nici nu contează că nu  te-ai dus pentru că oricum ești numărat  că ai fost.

  1. Nu te încurca în detalii

Nu îți mai frământa mintea cu nimicuri. În loc să-i cauți câte-un nod în fiecare fir de păr pubian mai bine sari coarda cam 3-5 zile pe săptămână. E cu atât mai eficient cu cât reziști mai mult timp.

  1. Nu reconstrui încrederea

Ăsta e un pas decisiv : îl faci sau te mai lași înșelat încă 25 de ani. De ce să cazi tu mereu ca prostu’ în capcana încrederii oarbe ? Esența unei relații mature constă în acceptarea faptului că nimeni nu este perfect și că în viață nu ești sigur de nimic. Adică ea,curva, îți caută prin buzunare și-ți ascultă convorbirile telefonice și tu să-i oferi un sentiment de confort social ??

  1. Autoculpabilizează-te

Da,tu, tu ești de vină pentru tot ce s-a întâmplat !  Ai rămas același fraier,fermecător de altfel, și arăți la fel de tont ca după decembrie “89. Mai are rost să-ți repeți că ți-ai ruinat viața ori că ți-ai irosit cei mai frumoși ani pe evenimente politice ?  Există pe piață numeroase oferte în care să arunci o parte din vină pe spinarea înaintașilor, reproșându-le…  Crede-mă, e vorba doar de o tentativă disperată de disculpare,așa că e cazul să te iei în serios.

  1. Nu-i accepta ultimatumurile

S-ar putea ca la data la care te-a amenințat că nu se schimbă într-o alianță nouă să nu mai vrea să facă acest pas. Nu o lăsa să-ți interpreteze slăbiciunile pentru că asta o va încuraja să persiste. Oricum,o privire de alegător este mai importantă decât un speech.

  1. Învață să te cunoști mai bine

E greu de acceptat,mai ales după ani și ani de conviețuire, că ți-ai făcut o părere atât de proastă despre partenera lângă care ar fi fost de dorit să îmbătrânești frumos. Însă, înainte s-o…. așa și pe dincolo gândește-te că mulțumită curvăsăriei-de-partid-și-de-stat ai ajuns tu să te cunoști mai bine. De exemplu, nu de puține ori ți-ai imaginat cum i-ai omorî pe toți. Cum i-ai călca pe cap/gât/ochi.

Deci nu numai ea, politica, ci și tu, puteți fi în stare de lucruri îngrozitoare…

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply