Ești prost!

Dacă doi îți zic că ești beat e timpul să mergi la culcare. Dar dacă după ce te trezești te simți la fel însemnă că cei doi ți-au făcut nevasta iar tu ești prostul cartierului. Dar tu știi cine ești că doar trebuie să vinzi ziua ce-ai furat noaptea, atît te duce mintea. Dacă tocilarul pe care nu dădeai doi bani, fraierul ăla de la doi cum îi ziceau toți, a făcut cîțiva ani de facultate și acum încasează șpagă legală că doar e medic, are viluța, motorul și bărcuța mult visată, tu încă stai la mă-ta și întreții o pițipoancă care-și revarsă șuncile peste pantalonul roz-lucios de trening.  Tac’tu s-a uschit pe lumea cealaltă tot din lehamite, s-a săturat să te tot vadă de treizeci și… de ani cum faci grătare în fața blocului și cum te piși între tronsoane după fiecare bere cu „tovarășii”. Mă-ta? Este ultima ta sursă constantă de venit. Acum înțelegi cît ești de prost? Nu înțelegi prea bine că doar ești prost dar te cam roade la ficați faptul că boul celălalt de la 1 care a terminat un liceu de căcat acum face bani pe net că cică acolo-i viitorul. Nu joacă poker ca tine în fața blocului, el stă  cu laptopul în brațe și cîștigă frumușel dar știi de ce? Pentru că are tactică, stil… lucruri care ție îți lipsesc că ești prea prost.

Vita cu botul bulbucat de silicoane, aia de-i zici tu „nevastă” nu te poate ajuta că mintea ei călărește un gîndac de bucătărie. Dar asta a început să te roadă de cînd ai ieșit și tu în lume și ai văzut că băieții deștepți au femei deștepte, mașini deștepte, case deștepte dar și venituri deștepte. Cînd a murit tac’tu ai palmat cum numai tu știi verigheta de pe deget bucuros că te-ai îmbogățit pentru o juma’ de zi, acum înțelegi cît de prost ești? Ăsta nu e un venit deștept, prostule care ești tu mare prost.

Începi să îmbătrînești pentru că ai început să regreți multe făcute și nefăcute. Chiar și-așa pentru proști ca tine există multe legi mișto, statul te protejează pentru că are nevoie de tine, tu ești prostul care votează și nu protestează, ești gunoiul care face gălăgie și totuși nu cere nimic, tu ești ăla care se mulțumește cu resturile celor care muncesc, tu ești ăla care în curînd se va pișa pe el iar statul nu se va sinchisi să te trimită într-un cimitir la cerșit.

Dacă ți se pare că unii trăiesc bine și că ai putea trăi și tu la fel ar fi timpul să-ți refaci planurile de viitor, e clar că undeva ceva nu merge bine pentru tine și că se poate remedia acest impediment. Trebuie doar să începi să muncești. Nu pentru stat, nu pentru patron, pentru tine și-atît. E timpul să duci gunoiul, să dai muzica mai încet, să te speli, să vorbești decent, să asculți pe cei cu experiență, să oferi ceva frumos, să fii bun și sincer. Dacă însă trăiești cu impresia că celor care trăiesc bine le-a picat din cer înseamnă că ești prost și… doar atît, încă nu ai priceput nimic. Tu ești prostul absolut, prostia infinită și nemărginită. Nu mai striga, îți pute gura!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

11 comentarii pentru “Ești prost!”