Eroi fără liniște

Pe timp de război un brav luptător iese în evidență prin vitejia sa. Pe timp de pace actele de vitejie au o altă formă, mai greu de definit dar care atunci cînd se produc par a fi minuni. Oameni simpli fac lucruri ieșite din comun, își pun propria viață în pericol pentru a salva o altă viață sau… Pentru mine chiar și un oțelar sau un miner poate fi numit erou, amîndoi lucrează în iad și totuși, dacă mai pot, lîngă noi se întorc. Eroii nu sînt la tot pasul dar sînt oameni de lîngă noi, atît de simpli că uneori ne este greu să le recunoaștem acest statut. Parcă mai simplu este să trecem pe lîngă ei decît să le zicem „Mulțumesc că exiști!”…

Vreau să vorbesc despre două cazuri de eroism, unul mai minunat ca altul dar ambele cu sfîrșit… „made in românia”.

Oana Furnică (foto Octav Ganea, GÎNDUL.INFO)

Unul dintre eroii noștri se numește Oana Furnică, este domnișoara care în 2001 a salvat o fetiță căzută într-un puț (vezi foto 2).

Oana și fetița

Dar vă las trei minute să ascultați povestea ei mai pe îndelete aici (un videoarticol din www.gindul.info ). – din păcate acest lin nu mai există!!!

Eroul următor este un șofer de autobuz. Gheorghe Stan, eroul nostru, a decedat la volanul autobuzului pe care-l conducea dar nu înainte de a opri mașina care se îndrepta spre dunăre. Știrea de mai jos ne vorbește despre el și actul lui de eroism.

Ceea ce nu știe multă lume este că, la două zile după ce omul a fost îngropat, soția lui a fost concediată.

Vă las să gîndiți problema pe toate părțile și dacă găsiți o logică să mă țineți la curent…

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply